Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 4 juli 2009

Av Janne - 4 juli 2009 22:59

I dag har det varit ett växlande och behagligt väder. Kom några stänk på förmiddagen, sedan uppehåll. Nu på kvällen kom det in mycket mörka moln, men ännu inget regn. Har tillbringat större delen av dagen med att spika nere i bastun. Hustrun har som vanligt tagit hand om det mera jordnära, det vill säga rensat i rabatter, rensat mellan plattorna på uteplatsen, plockat och krattat. Hon har även hunnit med att tvätta och lagat mat. Ett duktigt fruntimmer med andra ord.


Och Sivan hon bara ligger där hon ligger. Där verkar det inte hända mycket. Hon flög iväg en sväng nu på eftermiddagen, och då passade jag på att ta stegen och titta till boet. Äggen låg kvar som de gjorde sist. Tänkte att man kunde se om det ryste lite i dem, men de bara låg där stilla så det var bara att klättra ner igen. Brukar stå och prata lite med henne ibland, och då vrider hon lite på huvudet, precis som Affe brukar göra när man pratar med honom. Undrar just om hon förstår vad man säger.


Vid sextiden kom Maria och barnen ut. Nu har hon semester i fyra veckor, och ska vara här ute. Eddie kommer till nästa helg och ska börja sin ledighet. Malin och barnen kommer i morgon och ska göra Maria sällskap. Jocke ska börja riva ut övervåningen på villan och då hade hon inte lust att vara hemma. Själv har jag ingen lust att åka hem i morgon, skulle hellre vara kvar här ute. Men den som väntar på något gott, o.s.v Men om två veckor, då är det även dags för oss.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 4 juli 2009 10:37

Nu har vi avverkat både en skön och behövlig sovmorgon, samt en spartansk frukost.

Det var nämligen jag själv som fixade till den. Kan ju säga att den blir mycket godare när min lilla hustru arrangerar en frukost. Men den slank ner utan några större åthävor från hustrun. Affe däremot, ratade de två grillkorvarna som jag med möda hade skurit upp och serverat honom. Han brukar alltid få det på helgmornarna.

 

Har förresten inte hört några barnskrik ännu, så Sivan ruvar väl fortfarande. Ska gå ner sedan och prata lite med henne, när jag går ronden. Man kanske får hjälpa henne lite på traven med att knäcka äggen, ett så kallat ”kejsarsnitt”.

 

Nu är det hög tid att sätta igång med dagens göromål.

Ha de, vi hörs.

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards