Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 18 september 2010

Av Janne - 18 september 2010 19:06

I dag har det jobbats. Hustrun har flängt omkring och fixat alla rabatter, plockat pinnar och rensat grusgången. Själv har jag gjort taket klart, kvistlackat och gjort första strykningen. Sedan har gräset blivit klippt. När jag var klar med gräset och Hustrun med grusgången kom regnet. Det var bara att rusa in och börja med maten. Och jag kan säga att det var en sjuhelvetes skur, det till och med lät om den.


Maten vi förtär i dag går i ”havets tecken”. Till lunch blev det inlagd strömningsflundra, inköpt på ”percys”. Den inläggningen är helt suverän, påminner faktiskt om min mors inläggning.

Till middag äter vi skagenröra, och till huvudrätt ädelost gratinerad lax med potmos. Som efterrätt blir det ett skönt bastubad.


  

Snyggt jobbat eller hur?

 

  

  

Mycket blomster är det.

 

  

Det gäller att ha en bekväm ställning när man jobbar.

 

  

Nyklippt gräsmatta.

 

  

Några blommor fick göra oss sällskap här inne.

 

  

I väntan på maten.

 

God natt och sov gott.

Av Janne - 18 september 2010 11:23

Det har ju varit rätt fint i veckan, och jag har kollat vädret varje dag och det har sett fint ut. Men i går vid femtiden, straxt innan jag skulle hämta Hustrun vid tåget brakade det lös. Regnet stod som spön i backen och det blåste nästan orkanvindar. Då började man undra om någon hade skvallrat till vår ”herre” att vi skulle gå på semester. Det var ju lika dant i somras, att vädret slog om på fredagen när vi skulle få ledigt. Men det är väl smällar man får ta.


I dag ser det skapligt ut, fast det är mycket moln. Havet ligger som en spegel och det är väldigt tyst, som en skön stilla höstmorgon alltså. Man kan se en och annan båt som åker förbi. Är förmodligen de sista optimisterna som inte har gett upp tanken på att de kanske kan få en firre.


Vi vaknade straxt efter kl: 08,30. Vi tog det lugnt och åt frukost. Jag har nu varit upp till ”Tomta” och införskaffat en stockpanel bräda som skall sättas upp i dusch taket, sedan blir det målning. Passade på att besöka bagarboden också för att köpa två färska wienerbröd till förmiddags fikat.

Hustrun är redan på språng för att rensa rabatterna, så det är väl bara för mej att masa sej ner till ”brygghuset” och börja spika.




  

En vacker syn från frukostbordet.

 

  

Blommorna står sej ännu.

 

  

Änglatrumpeten har nu äntligen slagit ut sina stora klockor.

 

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards