Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 27 september 2010

Av Janne - 27 september 2010 14:00

Första arbetsdagen efter semestern blev ingen arbetsdag. Det blev mera en bekymrens dag. Klockan ringde 04,30 och jag rullade ur sängen omgående. Hade legat vaken sedan 04,00 och väntat på klockskrället. Jag satte mej i bilen för att åka ut ur garaget, men precis när jag skulle passera porten så dog bilen. Blev lite irriterad att man skulle köra motorstopp just där, men när jag skulle vrida om nyckeln igen kändes det väldigt konstigt i låset. Nyckeln kändes sladdrig och man kunde vrida den flera varv utan att det hände något. Då slog det mej plötsligt att något var fel, och jag hade rätt. Det var tydligen låset som hade gett upp, helt plötsligt.


Det var bara att rulla bilen åt sidan, ringa jobbet och meddela att jag inte kunde dyka upp i dag. Sedan satt jag och väntade att klockan skulle bli så mycket att jag inte skulle väcka den jag ville få bogsering av. Väntade i 1,5 tim. Innan jag ringde Eddie. Det var en sömndrucken Eddie som svarade. Då hade man alltså lyckats igen med att väcka grabben.


Men det var tydligen inte några större problem, efter en halvtimma var han här och släpade ner vraket till verkstaden. Och så fick jag låna lilla Tyotan så länge. Nu vankar jag omkring här hemma och väntar på besked om huruvida jag ska kasta ”öket” på tippen eller om den går att återställa i bruksskick igen.


Men som sagt var, det var ju tur att den gav upp i garaget och inte torsdags kväll när vi var på väg från Norrtälje i mörkret. Alltid något positivt med det hela.


Ha de, vi hörs.

Av Janne - 27 september 2010 08:35

Nu är man tillbaka i rutinerna igen. Skulle inte sitta i vägen med en semesterveck för att vila upp sej. Men nu är det som det är. och det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. En vecka brukat ju gå väldigt fort, och det har även denna gjort. Men summerar man har vi väl hunnit med lite i alla fall. I fredags eftermiddag fick vi ett ryck och begav oss ut i skogen för att kolla efter lite ”trattisar”. Och kan ni tänka er, vi hittade en hel del, nästan en hel korg. Visserligen en liten korg, men i alla fall. Det är konstigt det där med att leta svamp. Man går där som om man knäppt ihop gylfen med västen, och rätt som det är ser man en liten ”trattis”. När man sedan börjar plocka upptäcker man att de allra största och finaste, ja dom står man på. Mycket märkligt, men det händer alltid. Det blev i alla fall en god förrätt till oss och våra gäster.


Det var nämligen så att vi fick ett trevligt besök av min syster och svåger och deras ”Tossen” på fredagen. Om det är någon som undrar vad ”Tossen” är för en filur, så är det deras lilla hund. En ”Dansk Svensk gårdshund”, om jag minns rätt. En mycket trevlig krabat, full av energi och upptåg.


På lördagen blev vi bjudna på fika hos vår gästfria kusin Ann-Mari med make. En mycket trevlig paus i vårat semester firande. Senare gjorde vi en tripp till kyrkogården för att fixa till våra föräldrars grav, planterade lite ljung och rensade ogräs. Därefter blev det en liten sightseeing på Singö och Fogdö. Tror att syrran med make tyckte det var roligt.


I söndags var det meningen att vi skulle ta en tur med båten, men p.g.a svågerns dåliga knä, och den kraftiga sjögången blev det inställt. Får väl kanske ta den turen vid nästa besök. Vädret för övrigt har varit ganska bra de sista dagarna, men man kunde känna att hösten börjar göra sitt intåg.


  

Det finns mycket konstiga svampar i skogen.

 

  

Men Hustrun plockar bara de hon känner igen.

 

  

Alltså blir det bara "trattisar". Det bästa är gott nog.

 

  

På lördagen blev det grillat till middag. Är det möjligen " Tossen"

som syrran tittar på.

 

  

Jo då, visst var det Tossen som undrade vad det var som doftade

 så gott.

 

  

På söndagen blev det en fika på "kommandobryggan" innan hemfärd.

 

  

Såg även en Havsörn som seglade förbi. Måste nog skaffa en bättre

kamera med en kraftygare zoom.

 

  

Fixade till teglet och en "vattbräda" innan vi håkte hem.

 

Ha de, vi hörs.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards