Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juli 2009

Av Janne - 22 juli 2009 13:23

Byte av varmvattenberedare. Har nu kommit hem med den nya beredaren. Fått lite lunch i magen av lilla hustrun, och ska börja tömma tryckkärlet på vatten. Ska sedan lossa på elen och plocka ner den gamla beredaren. Sätta upp den nya, och sedan börjar den nya rördragningen. Mycket spännande. Hustrun är mest orolig tror jag. Men det ska nog gå bra.

Ska allra först dela ut flytvästar till alla i familjen.

Simma lugnt.

Av Janne - 21 juli 2009 20:57

På förmiddagen var Eddie och jag till tippen med två stora kärror, och på hemvägen var vi  och inhandlade virke på Tomta. Dels till taket i rummet vid bastun, och dels till räcket på verandan till Annexet. Eddie skruvade sedan upp det nya räcket, och det blev tusan så snyggt.  Hustrun och Maria var samtidigt upp till ”Kröns” för att inhandla nya växter, i och med att de gamla hade drunknat i sina krukor. Föreslog att de skulle köpa vattenväxter, men de lyssnade tydligen inte på en sakkunnig. Själv har jag sedan sysslat med gräsklippning och trimning i vår trädgård. Hustrun har rensat mellan plattorna på uteplatsen och gått efter mej och trimmat med lilla trimmern, där jag hade missat. Hon hade fullt upp kan jag säga.

På kvällen blev vi bjudna på en delikat middag nere hos Maria och Eddie. Vi har ju inte något varmvatten nu mera, så de tänkte väl att vi skulle slippa disken. Ska nog dra ut på monteringen av beredaren, så kanske det blir flera måltider framöver. Nu ska det serveras ostar från Gårdsbutiken i Älmsta, så det är bäst och sluta här.

God natt och sov gott.

Av Janne - 21 juli 2009 09:10

Inget varmvatten. Har ringt runt till en massa firmor, och hamnade slutligen i Göteborg. De tyckte att jag skulle skrota den gamla beredaren vi har och köpa en ny. Rekommenderade en som hette ”NIBE” som är emaljerad. Skulle fungera bra här ute i skärgården, där det är mycket mineraler, konsonanter och annat skit i brunns vattnet. Vi får väl se om det funkar. En rar liten utgift blir det i alla fall, så här i semestertider.

I dag ska jag åka minst en vända till tippen, och så blir det lite inköp av virke på hemvägen.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 21 juli 2009 00:03

Man ska tydligen lita på yr-vädret. Det blev en ganska behaglig dag. Wilda , Nolle och jag plockade lite smultron, blåbär och vildhallon. Vi hade ganska mysigt, tycker i alla fall en gammal stöt som jag. Eddie fixade lunch till barnen, själv ordnade jag mellis, i form av Prinsess bakelse till Wilda och Juni. Nolle fick en arraksboll och Eddie och jag var sin wienerkam. Alla var nöjda och belåtna. Hann faktiskt med att plocka in gipsen och såga masoniten, samt sätta upp densamma i taket på bastun, innan damerna kom hem.

Middagen bestod i köttfärssås och spagetti. Gott. På kvällen var hustrun och jag upp till min kusin Karl med fru på Ekelunda gård. Där serverades det goda ostar med kex och vin ( på fat).

En lite udda servering som hustrun uppskattade mycket. Kaffe och kortspel gjorde kvällen fulländad.

Tack och god natt, hörs kanske i morgon.

Av Janne - 20 juli 2009 09:17

Nu är den äntligen här. Semestern alltså. Och hur roligt var det då. Vaknade till ösregn. Gick ner från Annexet i ösregn, åt frukost med ösregn och sitter och skriver med ösregn utanför fönstret. Det regnar ju inte måttligt heller. Står som spön i backen, som man säger.

Hustrun, Maria och Malin ska in till Norrtälje och shoppa i dag. Det verkar ju också kul. Finns ju inte något inomhus centrum där. Är nog paraply som gäller där också.. Har varit in och tittat på ”Yr vädret”, där står det att det ska bli sol framåt 11-tiden. Undrar om det stämmer.

Ni kanske tycker att jag låter lite negativ, men då har ni fel. Jag känner mej mycket negativ. Hade sett fram mot sol idag, så jag kunde bära in gipsen som ligger täckt på släpet. Och sedan skulle jag såga masonit till luftspalt i bastu huset. Vi får väl se hur det blir med det.

Ha de så länge, vi hörs.

Av Janne - 19 juli 2009 21:00

Nu sitter jag här och plitar igen. Hustrun diskar, Malin ska nu lägga sina flickor. Sofia och Danne med barn har just lämnat lägret för att jobba en vecka till. Maria och Eddie har krupit in i sin lilla stuga och tagit kväller. I dag känns det som en mellan dag. Har inte gjort något konkret tycker jag. Har i alla fall bytt ut kranen i annexet med Eddies hjälp. Tyckte jag var för gammal och stel för att ligga inklämd i ett diskbänksskåp och skruva. Sedan har jag klippt gräset på baksidan av huset, men så kom det en kraftig regnskur så då blev det paus. Tittade lite på speedway i stället. Har även fått igång fläkten på toan i annexet, samt drevat lite fönster i bastun. Det är ju det som är tjusningen med ett sådant här ställe också, att man kan göra lite här och lite där så blir det mera omväxling. Hade tänkt att börja måla lite nere i bastu i kväll, men jag tror jag skiter i det, och inväntar semestern istället. Sitter faktiskt ganska bra här på verandan. Efter middagen verkade barnen ha riktigt roligt. De plockade jordgubbar i det gamla landet och satt sedan och åt vid trädgårdsmöblerna. Var helt enkelt tvungen att ta några kort på dem.

Säger nu god natt, så kanske vi hörs i morgon.


Barnen plockar jordgubbar.


 Gott med gubbar.

 

Wilda plockar mera. 

 

Och morfar bara skriver.

Av Janne - 19 juli 2009 09:58

Inte för att jag vill måla f-n på väggen, men den här semestern ser ut att börjar bra.Varm vattenberedaren pajade i går kväll. Var ner och kollade proppen, men den verkade hel. Gick in och vred lite på termostaten, och det klickade i den men lampan tändes inte. Kan betyda att det är värmestaven som har kollapsat igen. Böt nämligen den för ett antal år sedan, så nu är det nog dags igen. Tänk att allting kommer så lägligt.

Sedan är det ju det här med vädret. Kollade ”yr.no” i morse. Ser ut att bil mulet och regn hela veckan. Inte så bra med tanke på att vi hade tänkt duka upp hela tomten med solstolar i dag och lapat sol resten av veckan.

I stället ska jag byta kökskran i Annexet, så vi kan sätta på vattnet där. Blir nog att vi får använda duschen där uppe ett tag, tills beredaren är lagad. Sedan har lag lovat hustrun att vika några timmar för trädgårdsarbete i dag. Det är gräsklippning och trimning som gäller. 

Nu skulle jag vilja besvära alla läsare om en trevlig dag.

Ha de, vi hörs.

  
Av Janne - 18 juli 2009 20:00

Efter en skön sömn vaknade vi kl. 08,00. Det första jag gjorde i dag var att ta av mej klockan. Nu får nog den ligga och ticka för sej själv i 4 veckor. Ska inte bry mej om tiden, tror jag.

Hade köpt en större pol till barnbarnen i veckan. Startade upp kompressorn och fyllde upp den med luft, sedan var det vattenslangen som gällde. Den gamla stjälpte vi upp och ner, för att vattnet skulle rinna ur. Efter en stund tittade vi till på barnen. Och vad tror ni dom gjorde?

Jo de satt och hade jätte kul i den gamla polen som låg upp och ner och den nya stod helt t.o.m Typiskt ungar. I morgon leker de väl med kartongen.

Fick för mej att jag skull sätta mej i solen en stund, efter lunchen. Gick och hämtade en Baden-Baden i garaget. När jag kom ut mötte jag Wilda. Vad ska du göra, frågade hon. Jag ska sätta mej en stund i solen, svarade jag. Ha ha, ska du ”viiila” sa hon.

Men det blev inte så långvarig vila. Det blev så himla varmt så jag var tvungen att uppsöka skuggan. Tog mej faktiskt ett dopp på förmiddagen. 16 grader. Nu hörde jag att det var hela 18 grader. Kanske ska ta ett till före middagen. Eddie har varit duktig i dag, liksom Danne. Eddie har spikat upp vindskivor på den ena gaveln, samt rödfärgat. Danne har målat innertaket en vända till. Kommer förmodligen upp hit med nackspärr snart.

Ville

 Ville tankar.


Tanten och grynet

Mormor och Alma.


Danne

Danne målar tak.


Lillstugan

 Lillstugan panelad.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards