Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 25 februari 2011

Av Janne - 25 februari 2011 12:01


Ja nu börjar jag så sakteliga återvända till sans och vett efter en riktig omgång av influensan. Ringde i onsdags till ”Akuten” efter en febertopp på 39,7 grader för att beställa en tid för undersökning. Blev automatiskt kopplad till ”Vårdguiden” och fick prata med en snubbe som gjorde en undersökning per telefon, tänk vad de kan nu för tiden. Jag talade om att när jag senast hade en sådan förkylning, med svår hosta, hög feber och ont i bröst och rygg, var det början till lunginflammation. Men se det trodda han absolut inte, ta en tablett och vila, sa han på sin knaggliga svenska.


Fick sedan tips av kära Hustrun att jag skulle ringa igen, efter kl:18, då kom man fram till ”Akuten” direkt. Och det stämde bra. Talade med en sköterska ”Maria” som närmast lät bekymrad över att de inte hade någon tid genast, men jag sa att det räckte bra med en tid dagen efter.

Sagt och gjort, fick en tid 08,20 på Torsdags morgonen.

Efter ca: 10 min ringde ”Maria” upp och erbjöd mej ett återbud, tid kl:20,00 alltså inom knappt en timma. Men jag sa att tiden dagen efter var bra. Orkade inte stressa iväg då, jag var ju för fasen sjuk blek och trött, fast jag vilat på soffan i tre dagar.


Efter provtagning fick jag sitta i korridoren och vänta på Dr. Hagel. Han hade gått in till sin Läkarkollega som undrade vad det var för konstig lampa som lös i hennes bil. De satt och resonerade en stund om denna lampa innan han kom ut och ropade upp mitt namn.

Kunde inte låta bli att fråga om jag hade kommit till "Bildocktorn", men efter ett leende sa han att jag hade kommit till en vanlig Docktor.

Han knackade och lyssnade på bröst och rygg, jag fick ta djupa andetag och så ville han att jag skulle framkalla hostningar, precis som om det skulle vara svårt i min situasion. Till sist fick han säga till att jag skulle sluta.


Han sa att det var influensan som jag hade begovats med, och att den skulle ge med sej efter en vecka. Han frågade också vad jag jobbade med, och när han hörde att jag var Chaufför svarade han bara "så synd".

Jag hade hoppats på "Bilmek", sa han.


Ha de, vi hörs nog igen.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards