Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under februari 2010

Av Janne - 21 februari 2010 21:21

Nej knappast, någon direkt vila har det inte varit. Men likt förbannat sitter man här i lägenheten och längtar tillbaka. Någon kanske undrar om det är så mysigt med en massa snö, kyla och mörker.

Och tänker man efter så börjar man nog undra själv också vad man har där att göra. I fredags när vi kom ut skottade vi snö. I går skottade vi snö, och i dag skottade vi snö. Och hur kul är det?

Men ska sanningen fram så är det mysigt. Det är så fascinerande med all denna snö. Och särskilt i dag när solen lyste från en klarblå himmel, det gnistrade i snön och isen ligger så långt ut man kan se i havet. Man kan sätta sej med en kopp kaffe på trappan och bara titta på tallarna, som har ett klädsamt lager med snö på sina grenar, och stolparna över muren med sina vita pälsmössor. Man ser en flock Ejder flyga förbi och man hör några Talgoxar kvittra i buskarna.

Det kan man kalla för livskvalitet.

Lite bilder från vår kvalitets dag.


  

Hustrun skottade kommandobryggan i går, märks det.

 

  

Kättingen hänger ner i snön.

 

  

Gården badar i snö.

 

  

Bänken är upptagen.

 

  

Plogvallarna börjar närma sej 1,5 meter.

 

  

Snöslungan får göra rätt för sej.


  

En vintrig brygga.

 

  

Hur blir det när all snö ska smälta?

 

  

Fika på trappan och luren vid örat.

 

  

Blå himmel, grön tall och vit snö.

 

  

Snöhögen blir bara högre och högre när vi skottat av trappan.

 

  

Snart får vi skotta taken också.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 20 februari 2010 20:10

     

  

En passande bild till rubriken.


Vi hade en skön sovmorgon, vaknade till vid 8, 30. Jag pallrade mej upp och fixade frukost, medan Hustrun låg och mornade sej. I dag serverades det yoghurt, kokt ägg, mackor med leverpastej, juice och kaffe samt the till Hustrun. Inte så illa va.

Efter detta tog vi det ganska lugnt, gjorde oss klara för en promenad i vinterlandskapet. Tempen visade på – 17 grader så det gällde att klä sej väl.

Vi gick över brobanken och det var svinaktigt kallt i blåsten, alla vi mötte trodde nog att vi gick och gjorde honnör över bron, men det var bara det att vi skydda oss för vinden med högra handen.


Vi tog en tur till smultronudden igen, det är så fascinerande att titta ut över havet. Nu låg isen i hela Ålandshav och det är så vackert. På hemvägen blev det ganska varmt, hade något fotat oss med en värmekamera hade de nog bara sett två ”torso”, vi var jätte varma på kroppen, men ansikte händer och fötter var iskalla. Vid hemkomsten satte vi oss i vår glasveranda och smuttade på lite varm romglögg, det satt inte i vägen kan jag säga.


På eftermiddagen lyckades jag skrämma igång snöslungan, så nu är det plogat ner till bastun, till vilken nytta kan man fråga sej, när den inte är klar att användas än.

Vi har även plogat upp till Annexet, och Hustrun har skottat av verandan där, samt våran kommandobrygga där det säkert var över en meter snö på mitten. Ett riktigt slitgöra, men hon är ju seg som vanligt. Tog även en sväng till grannen och plogade upp väg till vedboden så gamlingarna slipper att pulsa i snön.


Nu blir det snart en god middag, Hustrun har börjat veva runt i köket hör jag. På dagens meny står det rostbiff med rotfrukts gratäng bea och sallad. Till detta serveras ett gott rödvin som jag inte kan uttala namnet på.

Lite bilder från dagen.


  

Det blåste småspik när vi gick över bron.

 


Några vassa bilder. Klicka på dem så blir de större,

  

  

  

  


  

Hela havet ligger fruset.

 

  

Solen gjör tydligen sina tappra försök att smälta snön.

 

  

Snö och is.

 

  

Några sjöfåglar kurar på iskanten. Ska man mata eller inte?

 

  

Smakade gott med romglögg på verandan.

 

  

Smakade även på en öl jag fått av Eddie, som tydligen var gjord på

lite av varje enligt namnet. Men god var den.

 

  

En blomma som klarat sej bra i kalla verandan är denna.

" Hjärta på snöre" heter den tydligen.


  

Drivbildning vid bryggan.

 

  

Även Annexet har fått sin beskärda del av snön.

 

  

Men slungan gjorde ett bra jobb.

 

  

Man kan inte klaga på Hustrun heller.

 

God natt, och sov gott.

 


 


Av Janne - 19 februari 2010 22:22

Det tog nästan två timmar att komma ut till vårt paradis. Sedan blev det trettio min. att skotta innan vi kunde parkera bilen och komma in i huset. Väl inne var det 10 grader. N u har vi ätit middag och sitter och tittar på tv. Tempen är nu uppe i ca: 17 grader. Lite kylslaget men helt acceptabelt.

I morgon blir det en härlig sovmorgon och sedan en liten promenad. Funderar på att plocka fram snöslungan i morgon så man kan få bort lite snö. Vallarna är så höga att det är svårt att få undan snön.


Kom just att tänka på historien om hur man bygger om en diskmaskin till snöslunga?

Svar: Ge kärringen en snöskyffel!


God natt och sov gott.


Av Janne - 19 februari 2010 12:23

I kväll ska vi försöka att ta oss ut till landet, i det hiskeliga vädret. Det skulle ju komma en massa snö under natten som varit, ca: 15 – 20 cm sa de. Hej och hå, i morse när jag kom ut hade det kommit ca: 15 – 20 mm. Lite skillnad skulle jag vilja säga. Visserligen har det ramlat ner en 5 cm nu på förmiddagen men det är långt kvar till 20. De har alltså lurats igen.


I går var det städdag här hemma. Jag brukar fixa det så stackars Hustrun kan komma hem och bara koppla av efter en slitsam dag på jobbet. Och det roliga var ju att hon märkte det också.

Hon sa nämligen ” jag ser att du har städat”, när hon kommit in.

Jaha du märker det, svarar jag samtidigt som jag sträckte på mej. Ja, alla taklampor lyser i rummen, mina tofflor är upplyfta på tvättmaskinen och lampskärmarna köksfönstret är sneda säger hon då.

Det är alltså tacken det, för att man har fejat i flera timmar. Nä, nu har jag kommit på ett snabbare sätt.

Varje Torsdag innan jag hämtar Hustrun så springer jag runt och tänder alla lamporna, kastar upp de där jädrans tofflorna på tvättmaskinen och petar till lampskärmarna i fönstren, och för att det ska verka helt övertygande så kan jag blöta moppen också och hänga upp den igen.

Det gäller att inte vara dum.

Ha de, vi hörs.


Av Janne - 16 februari 2010 12:45

Ja nu är sötebröds dagarna över och det är som vanligt igen. Jobb, jobb och jobb. Tänk att man aldrig tröttnar, eller gör man det? Jag vet i alla fall en som gjort det.


Tänk vad skönt det skulle vara att sova till åtta tiden på morgnarna, äta en frukost i lugn och ro sedan ta en liten promenad så man kommer igång, innan man gör något meningsfullt av dagen.


Som det är nu ringer klockskrället halv fem. Man kastar sej upp, så gott det går, rusar in i köket och knäpper på bryggaren sedan in i badrummet. Drar i sej en balja lut och en macka när man är klar där inne, rusar in i sovrummet för att säga hej till lilla Hustrun, och där får man en skarp blick

( om hon orkar få upp ögonlocken) och sedan iväg innan hon hinner dänga till en, för att foga sej i ledet till dagens slit. Känns det igen ?

Det är ju inte undra på om man tröttnar alltså.


Ha de så gott.

Av Janne - 14 februari 2010 16:51

Nu har vi kommit hem efter en ljuvlig och avkopplande helg. Vädret har varit fantastiskt med klarblå himmel och sol i stort sett hela tiden.

Vi anlände till Nora kl: 10, 30. Gick omkring och tittade i lite affärer, främst antik affärer och inte minst i Nora Diversehandel. En fantastisk butik med miljoner prylar, och inte alls så farligt dyrt. Man blir nästan som i ett glädjerus när man går och kollar på gamla prylar, och det väcks en massa gamla minnen till liv när man får se saker som man nästan glömt bort att de har funnits.

Åt sedan en lättare lunch på det gamla konditoriet, innan vi fortsatte till nästa anhalt.


Nämligen Åkerby Herrgård, en mycket vackert belägen gård med en fantastisk utsikt över Fåsjön. Installerade oss i rummen, tog sedan en promenad i omgivningen, blev bjudna på välkomst kaffe när vi kom tillbaka i ett fint gammaldags möblerat rum i Herrgården.

På eftermiddagen spelade vi biljard, bastade och hade det helskönt.


En tre rätters middag serverades på kvällen bestående av,

Förrätt ”Pernoddoftande skaldjurssoppa med pilgrimsmusslor”.

Varmrätt ”Oxfilé med chilisky, potatisterrinner och svamprulle”.

Dessert, Glass med varma hallon”.

I morse blev det en god frukost, sedan en långpromenad på 1,5 tim. Därefter utcheckning och hemfärd.


En helhets bedömning:

Miljön i Herrgården är fantastisk, med en underbar utsikt.

Mycket bra bemötande av personalen, och fin service.

Maten som serverades var mycket god.

Boendet, lite trist med små rum, men acceptabelt.


Lite bilder från Nora och Åkerby.


  

Nora kyrka.

 

  

Den fantastiska butiken.

 

  

Påminner lite om August, eller hur?

 

  

Söt kille va?


  

Åkerby Herrgård.


  

Utsikt från vårt rum.

 

  

 Välkomst kaffet i Herrgården. Visst har vi roligt!

 

  

Alla har vi våra olika stilar.....

 

  

  

  

....även Eva


  

En skön avkoppling innan bastun.

 

  

En bild från matsalen.

 

  

En solig vinter promenad. Här kommer några bilder.

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

En solig paus i vinterlandskapet.

 

God natt och sov gott.

 


Av Janne - 12 februari 2010 22:46

Nu har vi packat färdigt och det ska bli sååå skönt att få åka iväg, äta en förhoppningsvis god middag och dagen efter, en härlig frukost utan att behöva ha gjort i ordning den själv.

Det ska också bli kul att strosa runt i Nora och se vad de har att erbjuda. Nu hoppas vi bara på att det ska bli ett strålande väder i morgon, så kanske det blir lite bilder från dagen.

Vi åker från Väsby kl:7,30 och enligt ”Hildegard” ( Freddes gps ) ska det ta två timmar och tjugo minuter tills vi är framme. Men vi ska stanna och fika på vägen också, så det tar nog lite längre tid.

Nu får jag besvära om en trevlig helg, så kanske vi hörs i morgon kväll.

God natt och sov gott.

Av Janne - 11 februari 2010 15:52

Ååå vad skönt, en arbetsdag kvar sedan åker vi till Nora på Lördag morgon. Vi ska övernatta på en Herrgård, (vad den nu hette). Äta gott och dricka gott, med andra ord ska vi ha det gott.

Lördagen ska vi strosa runt i staden Nora, kolla i antikvariat och andra butiker, fika på ett mysigt gammalt café samt äta lite lunch. Hoppas att det blir en bra dag med fint väder.

Sedan blir det middag och övernattning på Herrgården.

Eva hade Googlat på stället och fick fram någon som tyckte det hade varit pest. Ingen ting hade tydligen varit bra , dålig mat, dålig service så det kan nog bli en lyckad resa. Förmodligen var det någon ”pensioner” som trodde att de skulle rulla fram röda mattan när de kom och som blev besviken när inte detta skedde, och sedan blev allt fel. Ville väl inte klaga där, utan spydde ur sej all galla genom Google

Förhoppnings vis blir vårat besök bättre, vi är ju inte ”pansio” än, men snart, och då vet man aldrig vad som väntar.

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards