Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under februari 2010

Av Janne - 9 februari 2010 11:18

Grattis kusin Karl på din stora dag.

Hoppas att du har det gott i de djupa Värmlands skogarna.


Ja då är vi snart i mitten på februari, den sista vintermånaden och börjar skönja vårmånaden Mars. Men det är nog bara i almanackan man kan göra det. Vintern lär nog vara kvar ett bra tag till.

Hade hoppats på att man kunde fortsätta med bastun snart men det kan nog dröja om man inte vill skotta sej fram. Det har ju varit mycket skotta denna vinter. Börjar nästan kännas som det är skottår.


Med tanke på hur det regnade i höstas och hur vattensjukt det var på vissa ställen blir det nog svårt för snön att smälta ner i backen, så det blir nog väldigt blött i markerna i vår också. Det lär väl inte bli brist på grundvattnet i alla fall. Så nu kommer de väl att höja elen bara för att det finns för mycket vatten i alla dammar. Nej lagom är nog bäst, men det är mysigt med en vit vinter, säger jag som bor i lägenhet.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 7 februari 2010 17:26

Gårdagen blev som vi tänkt oss, vi var och handlade på förmiddagen, sedan kom Malin med familj över och fikade, med semlor som tilltugg. Samtidigt dök Ella och Ville upp, de skulle ju sova över här när mamma och pappa var på konsert. Kvällen gick väl också som planerat, med lek och stoj, middag och godis framför tv,n. De slocknade kanske lite senare än vanligt, men de sov båda två när melodifestivalen var slut. Hustrun och jag satt uppe till tolvrycket, men sedan var det dags även för oss också att hoppa i lopplådan.


Kl: 03,00 vaknade Ella och mådde illa, så Hustrun förpassade henne till toaletten och där kom middagen upp. Sedan blev det tre vändor till under den resterande natten. Det var ju inte så lyckat, och det där med spårvagnsmuseet var ju bara att glömma. Dagen har vi tillbringat inomhus, Ella var lite dåsig på förmiddagen, medan hennes lillebror for omkring som ett torrt skinn. Det byggdes med lego, det knådades med lera, och det spelades fotboll, med Morfar som målis. Varje gång han gjorde mål for båda armarna upp i luften, samtidigt som han vrålade MÅÅÅL.


När barnbarnen blivit hämtade tog Hustrun och jag en skön promenad på dryga timmen. Det var ju ett strålande väder, och vi gick b.l.a en sväng på Norrvikens is och tittade på alla nya hus längs stranden. När vi kom in igen ringde Sofia och talade om att Ella hade 39 i feber, inte bra.

Ikväll blir det nog att vi går och trynar ganska tidigt. Hustrun har bara sovit ett par timmar i natt, så hon har lite att ta igen, om det nu går.



  

Mormor tillsammans med Ella och Ville.

 

  

Här var det nya skodon till barnen.

 

  

Här sover Ella sött.

 

  

Ville sätter sej inte bara på tvären ibland, han ligger på tvären också.

 

  

I dag knåpades det med lera, jätte kul tycker Ville.

 

  

Ella ser lite mer sammanbiten ut.

 

  

Och Morfar gjorde en morot.

 

  

Sedan blev det fotboll.

 

  

Vi var inte ensamma på isen på vår promenad.

 

  

Till höger ser ni den berömda "Ryssvillan" från " Apoteksmorden" i början

av förra seklet.

 

  

Snygga hattar på grindstolparna.

 

God natt, och sov gott.

 

 

Av Janne - 5 februari 2010 23:46

I kväll har Hustrun varit ute och dinerat igen, och kan ni tänka er, lilla jag fick följa med. Tog tåget in till stan på eftermiddagen och mötte upp Hustrun vid jobbet. Gick sedan en liten promenad till Gamla Stan där vi mötte upp svåger och svägerska på restaurang ” Djuret”. Åt en alldeles förträfflig middag på svärfars bekostnad. Renstek med grönpeppar sås, broccoli och hasselbackspotatis. Till efterrätt blev det hjortronmaräng med glass samt kaffe. Var faktiskt lite skeptisk för rensteken, men den var superfin. Fortsatte sedan till restaurang ” 19 glas” där vi drack lite vin och satt och snackade. Det blev en mycket trevlig kväll helt enkelt. Detta borde man göra oftare, men nackdelen är ju att komma hem igen, med tunnelbana tåg och buss. Har nog blivit lite bekväm på gamla dar.


I morgon kommer Ella och Ville hit och stannar över natten. På Söndag blir det eventuellt en sväng in till stan igen för att gå på spårvagnsmuseet. Det kommer nog i alla fall Ville att gilla.

Nu är det hög tid att vika ner sej i lopplådan.

God natt och sov gott.

Av Janne - 4 februari 2010 12:47

Idag är det nog första gången sedan före jul som det är + grader ute. Det har varit fruktansvärt måddigt på vägarna på morgonen. Det verkar som de bara saltar för att slippa ploga, och då blir det ju bara en enda sörja. Men detta är nog bara en mellandag skulle jag tro, hörde rykten om att det skulle bli kallt igen i nästa vecka. Det tycker jag är bra, undrar hur det blir när all snön ska smälta ner, det lär väl inte bli brist på grundvatten i alla fall.


I går var jag ju barnvakt till Ella och Ville. Det gick ganska bra, tycker jag, förutom att de satt båda två i en kontorsstol och tittade på datorn. Sedan började de sitta och väga på stolen så den tippade bakåt med en himla smäll. Ella slog i svanskotan och var ledsen en stund innan det gick över.

Ville klarade sej oskadd men blev lite chockad av det hela. Han stod bara tyst och tittade förskräckt på Ella, sedan när jag tog upp honom och frågade om han hade gjort sej illa började han storgråta. Det är inte lätt att vara liten. Vi satte oss i soffan han och jag, och kollade på lite fotboll så gick det över efter en stund.


Hustrun kom hem mätt och belåten framåt småtimmarna, ja vid sju tiden var det vist. Fick tydligen smak för det där med att äta ute, så ikväll blir det en ny vända, men betydligt senare skulle jag tro. Det var vist middag med jobbet, och den började inte förrän vid sju tiden så det blir nog till att koka ihop något själv i kväll också, få se vad jag hittar på för godis.


Ha de, vi hörs.



Av Janne - 2 februari 2010 18:39

I dag har man fejat lite igen när man kom hem. Skruvat upp ett handtag på en kökslåda där vi bara hade en nyckel förut. Känns lite bättre nu när man öppnar lådan. Men så drar ju det med sej att man måste dammsuga efter sej så det inte ser alltför anskrämligt ut när Hustrun kommer hem. Sedan var det bara att börja att skala potatis. I dag blir det hamburgare med potmos ärtor och rårörda lingon, så kallade ” hambergare”.

Har just hämtat hem Hustrun från tåget, men den hemkomsten varade inte länge. Hon sprang bara in i badrummet och svidade om, och sedan försvann hon iväg på gympa, så nu sitter man här ensam igen. Men det har väl det goda med sej att man inte nöter så mycket på varandra, och Hustrun blir smal så hon kommer i baddräkten till sommaren, har tydligen ledsnat på att bada i vassen.


I morgon blir det tvättstugan kl:16 sedan ska jag hämta Ella och Ville på dagis, det ska bli kul. Hustrun ska också ha kul i morgon, hon ska ut och äta med en jobbarkompis så hon får lite omväxling i kostcirkeln, det kanske hon behöver så hon inte åker på skörbjugg eller något annat fanstyg. Apropå tyg så ska vi åka över med gardintyg till Maria så hon får sy gardiner till sin morfar. Hon är ju arbetslös nu men hon ska banne mej inte bli sysslolös.

Ha de så gott, vi hörs.


Av Janne - 1 februari 2010 21:18

I kväll har jag förlängt mitt liv en hel del. Har nämligen suttit och tittat på gamla videofilmer som är tagna för ca: 15 – 20 år sedan. Vilka frisyrer, vilka glasögon och vilka kläder. Skrattade riktigt gott faktiskt. Ska bjuda Hustrun på en dos sedan när hon behöver skratta. Synd bara att jag inte är kapabel att visa dem här, då kunde jag lova att ni fick ont i skrattmusklerna också.

Det var filmer från döttrarnas student, samt när vi åkte forsränning i dalarna med kusin Karl och hans familj, och när vi åkte med Eva och Fredrik genom delar av Europa med regn hela tiden, för utom de tre sista timmarna i Danmark. Och en hel del från landet förstås, med husvändning vägbyggen och lite annat.

Nu ska jag gå och vila mej.

God natt, sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards