Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juni 2010

Av Janne - 12 juni 2010 20:52

I dag har vi slitit från kl. 09,00 till 18,30. med att färdigställa huset. Samtidigt som det är roligt, så är det faktiskt jobbigt också, men vi tycker det blir fint så vi fortsätter i morgon med. Nu har jag gjort klart i stora sovrummet, Hustrun har städat av och vi har ställt in sängarna, satt upp sängbord, sänglampor och en bokhylla. Gardinstång och rullgardin är monterade i båda sovrummen.

Hustrun avslutade dagen med att städa av i köket, medan jag körde bort sopor och verktyg. I morgon ska en ny toa fläkt monteras och antenn sladden ska spikas upp till platt teven. Sedan är det lite tavlor och annat småpynt som skall sättas upp.


  

Sänglampor och sängbord monterade.

 

  

Lilla rummet som är lika stort som det stora.

 

  

Fikapaus.

 


I går när vi kom ut möttes vi av en prunkande grönska, blommorna hade skjutit i höjden och tyvärr hade gräset gjort det samma, så också de vissna maskrosorna. Men i morgon blir det klippning av gräs och rensning i rabatter innan vi avlägsnar oss.


   

Löjtnants hjärtat börjar breda ut sej ordentligt.


     

  

Det är nog dags att dela på pionerna igen.

 

  

Utsikt från köksfönstret.

 

  

Inte så ofta det går "gäss" på vattnet när det är västlig vind.

 

  

Syrenerna är snart i full blom.

 

  

Mycket knoppar på "roslagsrosen" som vanligt.


Nu har Hustrun ställt sej vid spisen för att tillaga en god måltid, sedan vankas det ett skönt bastubad innan man dyker ner i lopplådan.


God natt, och sov gott.



Av Janne - 10 juni 2010 12:37

Nu börjar vi se ljuset i tunneln, så att säga. Ja jag menar tömningen av svärfars lägenhet. I måndags kväll var vi där och plockade lite. Hustrun och Svågerns ”halvbror” kom också dit för att få lite prylar. Det är nämligen så att min lilla Hustru har begåvats med 1,5 bror, och det är ju inte så illa. En helbroder, kallad ”Helan” och en halvbroder kallad ”Halvan”. Men egentligen borde det vara tvärt om med tanke på deras omfång. Men nu är det som det är och man kan inte göra så mycket åt den saken.


I tisdags var Hustrun, äldsta dottern och jag på Ikea för att inhandla lite prylar till ”Annexet”. Det blir ju alltid en lång vandring i Ikeas katakomber, men vi lyckades faktiskt att hitta nästan allt vi behövde.


I går var det så dags att återvända till lägenheten för att forsla sopor till tippen i Högdalen. När jag lastade släpet blev det en ”gratis loppis” på gården. Många grannar plockade det de behövde och det är ju bra att saker kommer till användning, och dels blev det lite mindre att köra.

Svägerskan hade lite ”loppis” för sej själv, här om dagen. Vi hade satt ut annons på lite prylar och när de kom för att hämta sakerna passade hon på att bjuda ut lite mera, och det var ju ”kanon”.

En kvinna som skulle köpa v-rums bordet och två fåtöljer, fick en skinnsoffa på köpet, så slapp vi slänga den. Och en kille som var med, fick ”tjock tv,n” om han orkade bära ut den själv. Och det gjorde han, men han var kutryggig som en ”skitnödig hund” medan han bar.

En annan dam som skulle köpa sängen passade på att köpa hallmöbeln också, samt hatthyllan, skostället och en byrå. Så det blev faktiskt lyckat för alla parter.


I kväll ska Hustrun ut med jobbet, få se hur länge hon orkar för det har nog varit tuffare för henne, först åtta timmar på jobbet, och sedan sex sju timmar för att röja. Själv ska jag till tippen och kasta prylar, sedan till Byggmax för att inhandla lister. Ska försöka handla lite också så vi kan livnära oss i helgen.


Ha de så gott, vi hörs.

Av Janne - 7 juni 2010 22:29

Ja nu är äldsta dottern bortgift med en Östgöte, stackars flicka. Men det verkar vara en rekorderlig karl så det ska nog gå bra. Snäll är han också den ”rackarn”. Så i Lördags var det fest med skumpa och mycket gott att äta. (Gratis är gott). Själva drog vi oss till baka redan vid midnatt, men jag hörde att festen hade pågått till framåt morgontimmarna. Är det fest så är det.


Här kommer lite bilder från festen.


  

Brudparet.

 

  

Juni och Noel uppklädda och fina.

 

  

Gulligt eller?

 

  

Här var det "skumpa".

 

  

  

  

  

Två hårda svågrar i samspråk.

 

  

Två kusiner.

 

  

Ytterligare två kusiner.

 

Det är gott med god mat!

  

  

  

  


  

Brudens egenhändigt tillverkade bröllopstårta var mycket god.


  

Så var det dags för första biten.

 

  

Det fanns gott om paketöppnare på plats.

 

Vi får tacka så mycket för en trevlig fest, med god mat och dryck, och

inte att förglömma trevligt sällskap.


God natt, och sov gott. 

 


Av Janne - 3 juni 2010 10:47

Ja idag skulle jag på ett läkarbesök igen för koll av ögat, på St: Erik.

Kände mej ganska nöjd över att få en ordentlig sovmorgon, skulle inte vara där fören kl: 11,15. Som av en händelse tittade jag på kallelsen i går kväll innan jag lade mej. Och vad fann jag. Jo jag skulle vara där kl: 08, 40. Jaha där försvann den sovmorgonen, men Hustrun blev glad för att få skjuts till jobbet.


Undersökningen gick bra, och jag frågade varför jag hade råkat ut för åkomman, och om det kan bero på att man sitter i drag, men de vet inte varför det blir inflammation i ögonmuskler. De misstänker att kroppen kan vara allergisk mot sina egna celler, och det låter ju lovande. Samtidigt ser de ett samband mellan sköldkörteln och ögat. Blir det en förhöjning av något i sköldkörteln så kan det påverka ögonmuskeln.

Låter lite komplicerat, men de vet väl vad de pratar om, och har säkert rätt.

Det är i alla fall inget jag tänker ta strid om.


Nu har jag kommit hem, och ska försöka fördriva tiden med att städa lite här hemma. Det är ju även ett strålande väder, så man kanske skulle försöka bättra på den obefintliga brännan.


Ha en bra dag, vi hörs.

Av Janne - 1 juni 2010 12:50

För några veckor sedan när jag var på landet blev jag uppringd av en ung tjej som presenterade sej och ville göra en statistisk undersökning om mitt radiolyssnande. Jag svarade att jag inte lyssnade så ofta på radio nu mer, tycker att det är skönast att sitta i lugn och ro och meditera.

Men det här går snabbt, svarade hon.

Ok. sa jag. Så började hon.


När stiger du upp på morgonen, frågade hon.

Kl: 04,25 svarade jag.

Det går inte sa hon. Enligt mitt förtryckta papper så går man upp tidigast kl:05,00.

Ok, svarade jag. Då får jag väl göra det då.

När sätter du på radion ?

Kl: 05,45 svarade jag.

Då skriver jag 06,00 sa hon.

Ok, svarade jag.

Hur ofta lyssnar du på P1. Varje dag, en gång i veckan eller en gång i månaden?

Aldrig, svarade jag.

Hur ofta lyssnar du på P2. Varje dag, o.s.v.?

Aldrig, svarade jag.

Hur ofta lyssnar du på P3. Varje o.s.v.?

På P3 lyssnar jag en halvtimma på morgonen, svarade jag.


Sedan rabblade hon upp alla kanaler som finns i hela Stockholms området, och det var en hel hoper inklusive Södertälje, och svaret blev nej varje gång.

När lyssnade du på radio senast, frågade hon tillslut.

Alldeles för en stund sedan, svarade jag. Hustrun har nämligen fått in Norrtälje lokalradio, en mycket bra station som har en härlig mix av gammal och ny musik.

Då började hon lusläsa sina papper, men kunde inte hitta denna kanal.


Efter ca: 25 min. var vi klara med den statistiska undersökningen, och hon tackade så mycket för att jag kunde ta mej tid att vara med.


Resultatet blev alltså att jag sover 35 min längre än jag gör varje morgon,

sätter på radion en kvart för sent och lyssnar på en kanal som inte finns.

Jo det är faktiskt sant, det finns det statistik på.


Ha de, vi hörs.



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards