Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 5 mars 2010

Av Janne - 5 mars 2010 22:50

Nu har vi kommit ut till vårt paradis. Ett paradis som är begravt i snö. Vi satt och pratade om det på vägen ut, att det kanske inte hade kommit så mycket snö sedan vi var här för fjorton dagar sedan. Men tji vad vi bedrog oss. Vi höll knappast på att komma in genom grinden. Skottade och hackade i säkert tjugo min. innan vi kunde öppna grinden. Sedan var det bara att skotta sej fram till kommandobryggan. Där var det bara att fortsätta att hacka för att få upp ytterdörren. Det hade ju varit tö och snön hade frusit framför dörren.


När vi kom in var det ca: 10 grader inne, ganska behagligt. Gick in på toan, och där luktade det som ett gammalt utedass. Var tvungen att sätta på mej kängorna och ta en tur bakom huset. Fick pulsa i snö upp till låren. Där visade det sej att snön hade rasat ner från taket och vikt skorstenen från toan, ett tre tums plaströr, som hade vikt sej som ett sugrör, snacka om krafter.

Blir till att fixa det i morgon så det blir fri passage för ut luftningen. Sedan får man nog dra igång snölungan för att få bort all snö.

Tog lite bilder som jag tänkte visa.


  

Trodde ett tag att vi skulle få klättra över grinden för att komma in.

Den var nämligen fastfrusen i snön.

 

  

Hustrun skottade sej fram frenetiskt.

 

  

Röret till frånluftningen hade vikt sej som ett sugrör.

 

  

Har någon lagt en madrass över köksfönstret, eller?

 

  

Hustrun står i lugn och ro och förbereder middagen.

 

God natt, och sov gott.

 

Av Janne - 5 mars 2010 12:50

Det var fasen vad veckorna går fort. Men det är väl inte undra på, läste i tidningen att dygnet hade blivit kortare efter jordbävningen i Chile. Hela 1,26 mikro sekunder. Tyckte väl att jag var trött dagen efter. Förskjutningen av jordmassan hade gjort att jorden ändrat hastighet, vad jag kunde förstå. Men det är väl smällar man får ta här uppe i norden. Är det inte värre så är det väl Ok.


I kväll när lilla Hustrun kommer hem från jobbet ska vi förpassa oss ut till landet. Det ska bli riktigt skönt, ska ju bli fint väder också fast lite kyligt, ca 6 – 8 minus på dagarna. Hoppas bara att det inte är så kallt inne i huset när vi kommer ut.

I morgon lutar det nog åt att Hustrun kommer att släpa ut mej på en långpromenad, hon behöver nämligen lite motion säger hon, och då får även jag en släng av sleven, vare sej jag behöver eller inte. Hoppas att det inte blåser lika mycket som förra gången vi var ute, för då blåste det småspik. Det var ett sådant yrväder så man kände sej som ”barnen från frostmofjället” när vi strävade oss över brobanken.


Var föresten på en hälsoundersökning i veckan. Sköterskan blev riktigt glad för han hade inte sett någon med så bra värden på länge, sa han. Det var riktigt rörande att se honom. Han sa också att om alla motionerade mera skulle skatterna bli lägre. Vet i fasen hur han fick ihop det, men det stämmer nog.

Men det är klart, om alla lämnade in en motion till riksdagen om lägre skatter så kanske det skulle sänka den. Vad vet jag.

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards