Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 27 mars 2010

Av Janne - 27 mars 2010 20:43

Vaknade kl: 8 00 till en mycket mulen morgon, gick upp och iordningställde en bedårande frukost till min äkta hälft. Det serverades yoghurt, kokt ägg, grekiskt lantbröd och rökt Väddö skinka. Det serverades även juice samt the och kaffe. Mycket gott, och jag tror att Hustrun blev ganska nöjd.


Satt sedan och tittade på alla sjöfåglar som simmade i den öppna fåran framför bron. Plötsligt stod det en stor fågel utanför bryggan. Det visade sej vara en Häger, inte grannen alltså utan en riktig fågel. Den stod och kurade vid iskanten, frös förmodligen om fötterna för den var barfota.


Lite senare satt vi på våran glasveranda och tog en förmiddags fika. Då kom en ekorre och skuttade fram. Den hoppade upp i vildapeln och tog ett ruttet litet äpple och gnagde på. Stackarn det kunde ju inte vara gott. Var tvungen att åka ner till ica för att köpa lite hasselnötter till kraken, men de hade bara blandade nötter i påsen så jag fick ta en påse med färdigknäckta till han. Det visade sej vara smart för då slipper man ju lägga ut en nötknäpparen till lilla korren.


Gick sedan ut för att hämta lite prylar. Fick då se ännu en stor fågel sitta på iskanten. Ropade på Hustrun att hämta kikaren, trodde nämligen att det var en havsörn, men Hustrun hade sneglat ut genom fönstret och sa att det var en häger när hon kom med kikaren. Jag kollade för säkerhets skull och kunde konstatera att jag hade rätt. Ropade på Hustrun men när hon kom hade den försvunnit. Gick sedan ner till bryggan och tittade och såg att den slagit ner och tagit en sjöfågel som den sedan flög iväg med, hängande i klorna. Landade på andra sidan av fåran för att smaska i sej den, med en kråka som försökte attackera bakifrån. Själv sprang jag som ett skållat troll över till grannen längst ut på udden, för att gå ut på deras brygga för att komma lite närmare och ta ett kort. Men när jag kom ut på bryggan flög den ännu längre bort med kråkan i släptåg. Tog lite bilder men dimma och långt avstånd är tyvärr ingen bra kombination.


För övrigt så har det gått käpprätt åt skogen i dag. Ja jag har rivit garderoben på toan och satt igen väggen och det gick ju bra. Men när jag skulle montera handfat med tillhörande underskåp som jag köpte på Bauhaus så sket det sej. Både handfat och skåp var ju helt Ok, det var bara det att de inte passade med varandra.

Tråkigt sånt där. Här har man nu släpat och kånkat helt i onödan på skiten, och nu får man kånka hem eländet också för att byta. Inte så lajbans.


Snön har faktiskt sjunkit ihop lite på senaste tiden, men fortfarande är det väldiga mängder kvar. Trodde nog att det skulle vara mindre men så var inte fallet. Hade tydligen kommit snö i veckan också enligt grannen.


Ska väl visa några bilder från dagen också.


  

Lite långt avstånd, men Hägern sitter precis vid iskanten

utanför bryggan.

 

  

Väldigt mycket gräsänder satt på iskanten.

 

  

Fem hägrar sitter på Söderängshällan.

 

  

Ser ni havsörnen.


  

Lite dimmigt, men man kan se havsörnen flyga iväg med bytet

hängande i klorna.

 

  

Isen är numera inte vad den har varit.

 

      

      

Snö, snö mängder av snö finns det kvar.

Klicka på bilderna för att få dem större.


God natt, och sov gott. 


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards