Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 6 april 2010

Av Janne - 6 april 2010 11:53

   Ja då är helgdagarna över med sitt strålande väder. Det har varit helt underbart, klarblå himmel och solsken i nästan tre dagar. På Annandagen återvände dock vintern, med blötsnö på förmiddagen. När vi åkte hem straxt före kl:13,00 hade det kommit ca: 5-6 cm. Detta gjorde att det inte kändes lika svårt att återvända hem som det brukar.


I lördags hittade jag den första lilla knoppen av blåsippa, och bredvid hade det kommit upp en kort liten vitsippa som dessutom hade börjat slå ut. Stackars krakar vad de skulle frysa när snöblasket kom.


  

Blåsippe knopp.

 

  

Vitsippa.


Dessutom har vi kunnat beskåda en mängd vilda djur i helgen. För det första har vi sett en stor skara med sjöfåglar i rännan. Eddie såg en havsörn sväva förbi, vi har sett hägrar, och så var det ju vildminken som huserade vid bryggan. En ekorre har skuttat omkring och letade efter mat. Hade ätit upp alla knäckta nötter vi hängde ut till honom, men de med skalen på var kvar, skulle nog lagt ut nötknäpparen också. Och i går morse vid sjutiden hade vi besök av tre rådjur på tomten. De stod och letade nedfallna äpplen vid vildapeln, bara någon meter från trappfönstret där jag stod och fotade för allt jag var värd. Det är faktiskt första gången som jag varit så nära ett rådjur. De brukar ju vara rätt skygga av sej, bara de hör ett knäpp så försvinner de som ett skott.

En händelserik helg med andra ord, vad det gäller djurlivet på kobben.


Lite bilder ska jag väl leverera också.

  

  

  

  

De är ju vackra att titta på, men det är inte så roligt när de

betar av alla blommor som Hustrun planterat.

 

  

Några äpplen sitter fortfarande kvar på vildapeln.

 

  

Flaggan är halad, så det är bara att lämna "lägret".

 

  

Vinter igen i paradiset.

 

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards