Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 30 juni 2009

Av Janne - 30 juni 2009 19:02

Lite bilder av skrenande sommargäster.

Av Janne - 30 juni 2009 12:56


Det går ju rykten om att man ska sätta upp vindkraftverk på en ö utanför oss på landet. Detta har tydligen retat upp många sommargäster och det har pratats om protestlistor och dylikt.

De menar att först har markägarna sålt dyra tomter till sommargästerna, sedan har de mjölkat dem på pengar genom att utföra olika jobb på mark och fastigheter. Och nu när vindsnurrorna sätts upp kommer priserna att falla, så tomterna blir mindre värda. Sedan är det ju ljudet av dem och att det skämmer utsikten som tycks vara det stora problemet.

 

Nu är ju inte jag någon expert på området, men jag har suttit och funderat lite på det här i dag.

Jag är ju uppväxt där ute på kobben, och jag kommer ihåg att när sommargästerna började komma dit ut på 50 – 60 talet så var det en del äldre bofasta som knorrade och tyckte att det inte var så bra. Men det hjälpte ju föga. Nu är det ju så att alla vill ha ström till sina hus, det kan man ju förstå. Men då måste det tillverkas ström. På 50 – 60 talet var det för lite ström i ledningarna så på fredagarna när alla sommargäster kom ut och satte på sina element, samtidigt som bönderna skulle mjölka, då blev det halvljus på alla glödlampor i stugorna och spis ugnar blev inte varma. Det skulle nog inte dagens sommargäster tolerera.

 

Sedan är det ju ljudet från vindsnurrorna som stör. Ja vist, men tänk vad tyst och skönt det var förr. Nu är det ett ständigt brummande av bilar, motorcyklar och eu-moppar som kör över bron. Det är ett ständigt brummande på alla båtar och vattenskotrar i olika storlekar som trafikerar farleden större delen av dygnet. Och det är ju knappast de bofasta som åstadkommer allt det, utan vi sommargäster.

Utvecklingen måste väl gå framåt kan jag tro, och då är det väl bra med alternativa energikällor. Sedan får man väl ta det ”obehaget” som det innebär.

 Alla vill ju ha två hål i väggen. 

Vad tycker ni. Rätta mej om jag har fel.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards