Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 1 augusti 2009

Av Janne - 1 augusti 2009 21:59

I dag var hustrun och jag bjudna på lunch till ”Korgil”. Detta är en plats som ligger utanför Herräng i Roslagen, där en jobbarkompis till hustrun har sitt sommarressidens. Nämligen Lasse och Sussi. Vi blev bjudna på en fantastisk lunch bestående av en massa olika fiskrätter, som den förträfflige kocken Lasse hade iordningställt. Det blev ett skönt avbrott i snickrandet. Och även där var det en uppsjö av blommor. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma så jag kan inte visa något för er i dag.

När vi kom hem började jag att spika upp fönsternischer i rummet vid bastun. Och i morgon ska jag sätta in ett fönster som fattas, samt montera i ytterdörren.

Nu på kvällen innan jag slutade kom Ella och Wilda ner och hälsade på mej. De började leka på bryggan, och jag var tvungen att stanna upp i snickrandet och titta på dem. De hade riktigt roligt där nere, och det påminde mej om min egen barndom när man sprang omkring och lekte med kompisar på kvällen. Just kvällen var nog den bästa tiden på dagen att leka på, vad jag kan minnas. Nu blir det nog lite kortspel, innan det blir dags att knoppa.

God natt, och sov gott.


Lek på bryggan.


Vasstrån blir fina metspön.


Vi har buggat, ropade Wilda.


Fönsterbrädorna är klara.


Hänger tavlan snett? sjögång naturilgtvis.


Stor Mormor med Ella och Wilda.

Av Janne - 1 augusti 2009 10:01

I dag ska jag visa resultatet av vårt arbete i Annexet. Det har slitits en del och blivit sena kvällar. Men vi är nöjda med resultatet hittills. Vi hade tänkt hinna med att fixa ett sovrum också, men tiden räckte inte till eftersom de första gästerna kom i gårkväll.

Hustrun och Maria har målat alla väggar och lister. Eddie har lagt ett laminatgolv i v-rummet och ut i köket. Vi har sågat bort en del av väggen mellan kök och v-rum, och gjort en bardisk. Ny kökskran var tvunget eftersom jag har tagit reservdelar från den gamla. Eddie har kaklat hela köksväggen vid spis och diskbänk. Snyggt resultat. Själv har jag sysslat mest med lite snickerier. Spikat lister gjort vinställ samt sprungit ärenden, och sist men inte minst utnyttjat en snickares och målares bäste vän, Latexfog. Danne har koncentrerat sej på att färdigställa deras boning, så att undervåningen ska bli klar i sommar. Sofia och Malin har stått för barnpassning och serverat god mat. Ett snyggt lagarbete alltså.

Här kommer lite interiörbilder.

Blev mera rymd när väggen sågades ner.


En garderob togs bort och väggen sattes igen.


Vitmålade väggar och en bäddsoffa sattes in.


Ett vinställ byggdes in i väggen.


Helkaklad köksvägg.


Ett nytt köksbord i köket, och nytt golv.


Klädkrokar vid ytterdörren samt spottar ovanför bardisken.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards