Arbetsläger 3:51

Alla inlägg den 5 augusti 2009

Av Janne - 5 augusti 2009 22:42

I dag har det varit ganska lugnt nere i bastun. Tänkte i morse att jag skulle fixa till en gardin som hustrun köpt, från högerhängd till vänster hängd. Nu tror ni nog att jag inte är riktigt navlad, men det var faktiskt en hissgardin med snören, och snörena hängde på fel sida. Trodde det var ganska enkelt, men det tog nog säkert en timma. Det var ju ganska smala snören, och det var knutar som skulle knytas upp och snörena skulle dras genom öglor och det var en nedrans pill för mina stora otympliga fingrar. Men jag lyckades tillslut, och det är jag ganska stolt över också. Har även hunnit med en resa till tippen, samt köpt stocktimmer på sågen och tändstift till Karls snurra. Danne och jag tog en testrunda runt ön, och den gick perfekt. 

 

Barnen har badat i polen hela dagen och haft jätteroligt. Det är ju konstigt med barn. De leker och leker, och känner inte om de behöver kissa eller bajsa förrän  det hänger på gärdesgården som man säger. I dag var det Wilda som hade panik. Hon kom springande och ropade på vägen från polen att det var något på gång. Hennes mamma slöt upp från ett annat håll och de möttes på kommandobryggan. Båda hade full fart in i hallen och  fram till toan, men tyvärr så råkade den vara upptagen för tillfället. Nu kommer det, skrek Wilda och släppte en jorfing på hallgolvet. Det är ju svårt att hålla det man inte har i händerna.

 

Det har även varit tårtkallas här på gården. Vår hyresgäst Stefan fyllde år och bjöd på tårta. Mycket mumsigt. Har också varit och ätit middag på Zorbas. Hyfsat god mat, men ganska dålig service. I kväll blir det inte några bilder, har inte hunnit ner i mörkrummet och framkalla. Men i morgon kommer det nog ett gäng.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 5 augusti 2009 09:56

I går var det invigning av Ellas födelsedags present. En uppblåsbar liten båt. Ella, Noel och Wilda var ut och rodde med den. Skulle till Åland, sa de. Mormor skickade med en beställning på lite öl. Men jag vet inte om det var taxfree på den båten. Den var i alla fall  Tax fri, eller snarare hund fri. För Affe fick simma själv. Det var många som badade i går, till och med Ellas mamma tog sej ett dopp och tyckte det var skönt,( att komma upp).

 

Nu på morgonen när jag öppnat terrassdörrarna som vanligt hördes ett himla plaskande i vassen. Det lät som något forsade fram, och det kvittrade och plaskade. Jag tog fram kameran och var beredd på något stort som skulle komma fram. Först så var det som att vattnet skummade sej, och man såg hur småfisk hoppade och blänkte i solen. Sedan kom det ett gäng Skrakar som jagade frukost. De dök och jagade precis nedanför terrassdörren, Har aldrig varit så nära dem förut. Ganska häftigt faktiskt.

I dag ska jag åka till sågen och köpa några stocktimmer till altanen på bastun.

Sedan får mina Svärsöner hjälpa mej att påla ner dem.

Ha de, vi hörs.


Här köas det för att få bada, tror jag.


En liten roddtur på Ålands hav.


Danne leker Båtsman.


Sofia tar sej ett dopp.


Skraken jagar frukost.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards