Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under mars 2010

Av Janne - 21 mars 2010 17:18

Vaknade i lördags till ett rysligt fint väder. Tempen visade på + 5 grader. Inte så illa efter denna istid som varit, och Hustrun hade frukosten färdig. Detta var ett behagligt uppvaknande. Vi åkte iväg till K- rauta och inhandlade ett nytt rör till toan på landet, Hustrun passade på att köpa en ny blomma till sovrummet, vilken överraskning. Tappar man bort henne i ett varuhus är det bara att gå till blomavdelningen, där står hon garanterat och botaniserar bland krukväxterna.


Efter detta åt vi en liten lunch här hemma, och sedan blev det en promenad till Jocke och barnbarnen. Där fick vi fika med mycket goda nybakade bullar som storasyster Wilda hade varit med om att tillverka. Mala var på landet med några kompisar och hade det bra, skulle jag tro. Det blev en halvtimmes promenad dit och lika långt hem så det blev väl en bra motionsrunda.


På kvällen kom fam. Lundqvist över och vi planerade för höstens begivenheter. En liten tripp till Tällberg och Åkerblads hotell. Det ska alltså bli en trevlig och avkopplande resa i början av oktober. Men först blir det förhoppningsvis en skön vår och sommar.


I dag när man vaknade upp var det bara ett rysligt väder. Vi satt nämligen och pratade i går kväll om hur mycket snön smält de senaste dagarna, och vi verkade vara eniga om att det kanske inte skulle dröja så länge innan den var borta. Terrassen började nämligen bli synlig igen, man såg jorden i rabatten och lite av de övervintrande växterna.

Men tji vad man bedrog sej. I dag har ”Kung Bore” kommit tillbaka för att kolla till läget och ösa på med lite mera snö där det fattades. Inte så roligt.

Nu ser det ut som en normal vinter igen här nere, snöslask så långt ögat når.

Men det är nog tyvärr inte det sista bakslaget som kommit, man får nog räkna med 5 -6 st. till om man ska tro på metprologernas statistik.

Lite bilder.


  

Lilla Alma har fått en tablettask som lördagsgodis.

 

  

Här sitter storasyster Wilda och mumsar på sitt godis.

 

  

Sedan blev det lite lek på golvet med lilla dockhuset.

 

  

Nu blir det fika med hem bakta bullar. Alma ser lite skeptisk ut

när hon kollar på drickan, Pappa hade nämligen tagit en slurk

och nu verkar det inte vara mycket kvar. Tänk att man inte kan

lita på föräldrar.

 

  

Här gäller det att hålla tungan i rätt mun, så man inte drattar i.

 

  

Kvällens bokning av höstans begivenhet.

 

  

Inte så roligt att beskåda detta väder.

 

God natt, och sov gott. Och du... dröm om sommar och sol.


Av Janne - 19 mars 2010 21:54

Nu har vi firat med att äta en alldeles utmärkt middag, under buffélikande förhållanden, bestående av fisk. Stekt strömningsflundra, gott. Inlagd sill, gott. Rökt lax, gott. Gravad lax, gott. Laxpaté, gott. Sedan blev det ost i olika smaker. Den godaste var nog Ortala osten, från Väddö. En i mitt tycke riktig delikatess som jag varmt kan rekommendera


Hustrun har nu bänkat sej framför tv,n och har lovat att ropa när Willy Björkman skall dansa. Undrar just om denne lille ”fixaren” kommer att gå till final. Han är väl den som har utvecklat sej mest i alla fall. Inte för att han dansar så bra, men han försöker ju så gott han kan, och det är väl ett gott tecken. Själv skulle jag nog inte gjort det bättre. Kommer ihåg en dam på mitt förra jobb som på dansgolvet blev jämförd med en tung gammal byrå av sin äkta hälft. Så långt har det väl inte gått här, fast det har nog varit nära några gånger. Det bästa botemedlet är nog att försöka hålla sej borta från allt vad dansbanor heter.

Snart blir det nog att gå och knyta sej, som det heter, ser redan fram emot en god frulle i morgon bitti.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 18 mars 2010 20:10

Stoppa tummen i arslet och vråla. Det var ju en ramsa som florerade när man var barn. Och av någon underlig anledning kom jag att tänka på den just i dag, när jag var och skulle ta ett PSA prov. Det var ju med en viss bävan som man anlände till tant Doktorn. Men det visade sej att det var en dam i sextio års åldern, nästan lika bred som hon var lång, och mycket trevlig.


Vi satt och pratade och hon gick igenom alla provsvar och tyckte det såg väldigt bra ut. Synen var mycket bra, sa hon 0,1 på båda ögonen, och det var alldeles utmärkt vid min ålder. Något som de inte kollat däremot var hur bra jag såg med båda ögonen samtidigt, och det tackar man ju för.


Sedan fick jag lägga mej på en brits och hon tryckte på magen för att känna efter njurar och lever, men hon kände inget, sa hon. Känner du ingen ting, sa jag. Nej sa hon, för det ska man inte göra heller. Och det var ju skönt att höra, blev nästan lite skraj att man sumpat dem under ens hårda leverne.


Sedan var det dags för finalen.

Dra ner brallorna och ställ dej vid britsen. Ja jag tycker inte synd om dej, för vi kvinnor får minsann besöka gynekologen, sa hon medan hon drog på sej ett par handskar. Och innan jag visste ordet av hade man besök. Trodde jag skulle kacka i brallan, om jag haft dem på mej.

Det känns bra det här, sa hon. Löst och sladdrigt. Tänkte nästan fråga om hon kände på rätt pryl, för det var inte speciellt upphetsande, kan jag säga.

Men hur som helst var hon nöjd med resultatet, och det var jag också, för jag fick åka hem.

God natt, och sov gott.



Av Janne - 17 mars 2010 12:50

Ja idag blev det snöväder, tänk vad härligt. Det snöade ganska ymnigt en stund på förmiddagen, men sedan bröt solen igenom och det blev riktigt fint igen. Det är inte utan att man börjar längta efter barmark. Såg på Stäketledan att det var barmark på vissa vägslänter, man bara undrade om man skulle få se lite tussilago där, när man åkte förbi.

Hörde föresten att det var någon som sett en orm ligga och sola sej i Järfälla. Den stackars ormen har nog vaknat upp lite för tidigt, skulle jag tro.

Nä, nu är det dags för ”gumman tö” att sopa bort det här vita, som inte är vitt längre. Längtar faktiskt till när man kan plocka de första blåsipporna.

Då kanske vän av ordning säger att de är ju fridlysta.

Men då säger jag att "det skiter jag i ". Jag har ett ställe på landet där jag har plockat blåsippor sedan jag började att gå. Först var det min Mamma som fick dem, sedan har det varit min kära Hustru som varit offret.

Och det tänker jag hålla på med tills jag slutar att gå.

Då är cirkeln liksom sluten, så att säga.

Nu är det väl bara att dra i sej en balja lut, och fortsätta arbetsdagen.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 16 mars 2010 16:42

Nu har jag tröttnat på både OkQ8 och Coop. Den sistnämnda håller ju knappast på att överleva sej själv. Här har de lagt ner de små butikerna och krympt de stora. Vart vill de komma, eller är det bara en smart affärside´?


Och macken jag brukar åka till blir bara sämre och sämre. I dag var jag ner för att tvätta bilen, och köpte en svamp som skulle innehålla både vax och schampo. Tror ni att den gjorde de då? Icke.

Försöker väl spara in några kronor på det, och hoppas på att ingen märker något.

Hörde också att de skulle avskeda en man som jobbat heltid där i över tio år, med att städa gården, kollat så allt funkar vid pumparna, saltat och sandat, tagit emot och packat upp alla varor, klippt gräset och varit hjälpbreda åt alla andra. Orsak, han vägrar stå i kassan och då drar han inte in några pengar.

Frågade en av cheferna vem som skulle göra hans jobb när han slutat. Vi tar någon från kassan eller så hyr vi in folk, svarade den intelligenta varelsen. Vet i tusan om man inte själv skulle platsa som mackföreståndare.


Satt just och undrade hur det kommer att gå i samhället när jag är borta, och inte kan klaga längre. Men vi får hoppas att det dyker upp någon annan som kan ta över.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 14 mars 2010 18:06

   Ja då var det dags för Junis ”stora” kalas, som hon kallade det. Det lilla kalaset hade hon i tisdags när hon fyllde 3 år. Nu var alla kusiner plus Mormor och Morfar bjudna. Tyvärr kunde inte kusin Wilda och hennes familj komma för Wilda själv har drabbats av magsjuka, och då är det ju inte så kul att gå på kalas och äta tårta och godis. Men vi andra åt massor av tårta, och det blev faktiskt en liten bit kvar som vi forslade hem till Wilda. Hoppas hon orkar smaka lite av den.


På förmiddagen tog Hustrun och jag en promenad igen i det vackra vädret. Vi var ute i drygt en timma, men det var lite kallt i vinden, betydligt kallare än i går, men det är smällar man får ta om man vill ha frisk luft. I morgon är det jobbardag igen och Hustrun sitter inspärrad på kontoret och bläddrar i en massa böcker och kan inte insupa den friska och sunda luften som hennes make har förmånen att få göra. Det är väl därför som maken ser så frisk och sund ut, skulle jag tro.


Lite bilder från kalaset.


  

Här ser ni födelsedags barnet Juni 3 år.

 

  

En fin prinssestårta som hennes mamma bakat.

 

  

Blåsa ut ljusen är en baggis när man fyllt tre.

 

  

Även Ville gillar tårta....

 

  

..som sin syster Ella....

 

  

.. och kusin Noel.

 

  

Sedan blev det paketöppning.

 

  

Saccosäcken  var svår att slå in i paket, så det blev en säck av säcken.

 

  

Och det var inte lättare att få ur den heller.

 

  

Väl framme så tog Ella den i besittning.

 

  

Medan Noel tog plastsäcken.

 

  

Med en doktors väska kan man kanske bota Wilda.

 

  

Ville är också fena på att öppna paket.

 

     

Sedan blev det fiskdamm med godispåsar.


God natt, och sov gott.   

Av Janne - 14 mars 2010 08:56

Tog en runda i det fina vädret på förmiddagen.


  

Den blå himmel är en fin kontrast mot den vita snön.

 

  

Några bodar som ligger på stranden vid Norrviken.

 

  

Kunde inte motstå frestelsen att ta en promenad på isen. Gick från

Prästkragevägen ner till Bollstanäs skola.

 

  

Som ni ser var inte isen i bästa skick. Hustrun och jag utgjorde

50% av besökarna på isen.

 

  

När vi passerat detta fräthål knakade det betänkligt i isen så

vi bestämde oss att uppsöka fast mark.

 

  

Väl uppe i bebyggelsen såg vi att det är fler än vi som vädrar

sina madrasser på taken.

 

Efremiddagen tillbringade vi i butiker vid Barkarby, b.l.a Ikea,

Plantagen och Rusta. Sedan en god middag när vi kom hem, och

"gamnacke" framför "dumburken" på kvällen.

Nu ska det bli en ny promenad om en stund.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 13 mars 2010 01:06

Tog tåget in till stan efter jobbet. Hustrun mötte upp på Centralen, sedan en liten promenad upp till ”Ålle” där vi sammanstrålade med Lundqvists. Gick i samlad tropp till rest. ”Grill” där vi åt en utomordentligt god middag.

Tog sedan en ”Bulle” till Djurgården och Cirkus där vi skulle avnjuta en show med Björn Skifs.


Vi har varit och sett flera shower med Björn, men denna föreställning var nog den absolut bästa han gjort. Inga svackor utan fullt ös hela tiden. Särskilt sista halvan då det framfördes en mängd kända hit's. En utmärkt mix av dans, akrobatik, sång och musik och humor. En häftig dekor med snygg ljussättning. Skulle definitivt kunna se den igen. Två och en halv timma utan paus, gick väldigt fort.

Gå iväg och se den.

God natt, och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards