Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juni 2009

Av Janne - 21 juni 2009 08:48

En underbar morgon är här.

Själva har hustrun och jag fajtats med ett par flugor på morgonen. Finns det något som kan irritera, som en fluga på natten. Wilda kom upp och talade om att hon blivit muggbiten. 

Man kan ju undra vilket som är värst, en ”fuga” eller en ”mugg”.

I dag ska alla barnbarn som vill få åka en sväng med båten. Wilda kom i går eftermiddag och tingade skjuts. Få se om det blir som sist, att hon vägrade sätta på sig västen. Och Juni som satte på sej västen flera gånger för hon ville åka, men som började gallskrika när hon skulle lyftas i. Hon till och med förbjöd sin mormor att åka med i båten. Ska nu gå ner och morsa på Sivan, och ösa båten.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 20 juni 2009 19:59

Ja nu är det kväll igen och man sitter här för att skriva lite. I dag har det varit fint väder hela dagen, det var bara nu på kvällen som det började regna lite. Sofia och jag har målat väggarna på lekstugan i dag. Ser riktigt fint ut. I morgon ska Maria måla grått runt fönstret och dörren. Sedan blir det en vit dörr, och vitt räcke. Danne har satt upp insektsnäst vid takfoten på deras stugan, Eddie har spikat foder runt köksfönstret på deras hus. .Jocke hamnade i diskbaljan efter frukosten i dag också sedan var han ut och fiskade en sväng, men det blev en nitlott. Hoppas bättre på i morgon, för han och jag var in och spelade på V75. Hoppas på storkovan så klart. Jag har även slagit av lite vass och gräs, nere vid bryggan med röjsågen jag lånade av Jocke. En mycket bra maskin, men lite jobbigt. Nu ska vi snart fika, sedan blir det väl att vi löser lite världsproblem i vanlig ordning, innan vi lägger oss.

Sov gott.

Av Janne - 20 juni 2009 09:42

God morgon i det fina vädret. I dag blir det utomhus aktiviteter så länge vi kan. Potatisen ska kupas och lekstugan målas. Sedan blir det förhoppningsvis både fika och lunch ute. Börjar likna en riktig sommardag tycker jag. Hoppas att mina drömmar stämmer. Hustrun har kammat håret och borstat tänder på barnbarnen hela morgonen. Det är ju några stycken. Kan också meddela att Sivan verkar må bra.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 19 juni 2009 23:46

Midsommaraftonen har passerat. Det har varit en behaglig dag. Vi reste en midsommarstång så mormor och alla barnbarnen fick dansa en stund. Åt sedan en god sillunch. Hade dukat i Sofias och Dannes blivande hus. Sedan var det lite stiltje på eftermiddagen. Barnbarnen sprang omkring och lekte på gården och i lekstugan, medan barnens pappor tittade på fotboll. På kvällen hade mormor och mammorna fixat till en mycket god middag. Satt sedan och diskuterade allt mellan naturkatastrofer, flygolyckor och filmer. En trevlig dag helt enkelt. Nu börjar man känna sej lite pömsig, så det är dags att gå och nanna.

Sov gott, vi hörs i morgon…..tror jag.

P.s Sivan ligger kvar och ruvar.

Av Janne - 19 juni 2009 09:40

Nu sitter man här och är slapp och ledig. Känns riktigt skönt. Frukosten är avklarad och alla barnen är på väg ut för att titta på lekstugan. Jocke har hamnat i diskbaljan, Sofia, Malin och mormor har hjälpts åt att bylta på barnen, det är ju sommar 13 grader och mulet. Danne är ute för att ledsaga yrvädret Ville. Fam. Funmark / Andersson har inte synats till ännu. De äter frukost själva i sin stuga och har väl inte krupit ut ännu. Själv ska jag titta om jag hittar några björkar att sätta vid bryggan. Sivan vill väl känna lite sommarkänsla också.

Får nu önska alla läsare en glad midsommar, och hoppas att det blir varmare väder.

Av Janne - 18 juni 2009 23:42

Hustrun och jag var upp till Ica i dag för att handla till midsommar.

Det var rätt mycket folk kan jag säga. Släppte av henne vid affären kl.11,45, sedan åkte Affe och jag till tippen. Vi kom tillbaka efter en timma och trodde att hon skulle vara klar då. Men pyttsan, vi fick vänta en timma till innan hon var klar. Det blev nästan lite panikartat. Skulle ju besiktiga bil och kärra i Märsta kl.15,30 Det var bara att ge järnet. Hade 7 min. till godo när jag kom dit. Gick inte i 80 direkt. På vägen in fick jag mitt livs överraskning. De ringde från jobbet och sa att jag kunde få ledigt på midsommar aftonen. De hade folk så det räckte ändå. Fick naturligt vis jobba om jag ville, men jag lät meddela att jag valde sill och nubbe framför mjölk denna dag. Så nu sitter jag här ute igen och stortrivs i regnet.

Lägger in lite bilder på vårat halvfärdiga projekt.

God natt och sov gott.

Av Janne - 18 juni 2009 08:53

Torsdag morgon. En mestadels mulen morgon. Solen gör sina tappra försök att skina igenom molnen. Har faktiskt lyckats en del, men tappar mark hela tiden. Eller rättare sagt, tappar himmel. Himla otur tycket jag. Det är 13,4 grader i skuggan, och nästan vindstilla. Gick runt en sväng med Affe för en stund sedan, och det kändes ganska skönt ute. Men då hade jag ju jacka på mej.

Jag såg att Sivan ligger kvar och ruvar, och pappa Sören stod stolt bredvid och spanade ut bland kobbar och skär. Samtidigt som han höll ett vakande öga på själva ruvningen. Nu är det straxt frukost, som min kära hustru har iordningställt. Rena pensionatet må jag säga.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 17 juni 2009 23:16

Ännu en dag har passerat. Och snart är det midsommar. Alla barn med familjer kommer ut i morgon och ska fira med oss. Kul tycker hustrun och jag. Själv rymmer jag fältet i morgon, för att jobba på fredag. Det kostar ju på att vara mjölkbud. Men sedan blir det järnet ut igen. Missar väl sillunchen i år också, men jag fick i alla fall vara ledig fyra dagar.

Har varit ner till bastun några gånger i dag för att hämta grejor, och varenda gång har Sivan flaxat iväg för att sedan komma tillbaka när jag gått. På kvällen skulle jag klippa gräset nere vid bastun, och trodde att hon skulle få stora skälvan. Men då låg hon kvar hela tiden och ruvade. Konstig fågel det där. Nu har vi gjort kväller och ska ta det lite lugnt en stund innan vi hoppar i bingen. Får kanske besvära om en god natt.

P.s Sivan hälsar.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards