Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juni 2009

Av Janne - 11 juni 2009 16:51

Fick kompromissa om min semestervecka för att få ledigt. Får bara ta 4 dagar. Midsommarafton måste jag komma in och jobba. Och hur kul är det på en skala.

Missar sillunchen i år också. Trist. Hoppas bara att butikerna öppnar i tid, så man blir av med lasset. Vissa ställen öppnar ju senare på större helgdagar, och det är ju inte så kul att sitta och vänta till kunden behagar komma och öppna. Det har ju hänt några gånger genom åren kan jag säga, att man har haft en liten butik kvar där man suttit närmare en timma och väntat.

Får nog börja redan i morgon med att förklara att ”inte öppet = ingen leverans”. Nu ska jag fortsätta att städa vårt lilla gemak, så det är skinande blankt till hustrun kommer hem.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 11 juni 2009 12:47

Har två grannar i området man ska passa sej för. Den ena pratar bara politik, och den andra pratar bara mediciner och sjukdomar. Två områden som intresserar mej föga. I dag stötte jag ihop med medicinmannen. För att skydda mej själv och komma undan så smidigt som möjligt nämnde jag något om att det var skönt att det inte regnade idag. Då kontrar gubben med att det var bra för hans luftrör om det var fuktigt. Vi har ju så torra lägenheter här, sa han. Och sedan var det i full gång med blodtrycksmediciner, hjärtklappning, sänka och astma. Han stod och surrade i minst en kvart, och jag kunde nästan se hur Affe stod och flätade benen uppe i lägenheten, för att få komma ut och tömma blåsan. Nu har jag lärt mej att man bara ska hälsa artigt, för säger man något mer kan de alltid vända det till politik eller sjukdomar.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 10 juni 2009 13:08

I dag är det fuktigt ute igen. Och vad kan man göra åt det. Ta på sej regnkläder förståss. Men det tänker inte jag göra, är det sommar så är det. Affe och jag ska åka till svärfar efter jobbet. Ska ut och lufta gubben igen, och äta en bit mat på stamkrogen. Det ska bli gott. Hustrun tar väl tricken så vi möts upp på Malmgrenska. Sitter och tittar ut genom fönstret. Det har blivit ruskigt lummigt och grönt här utanför. Kan kanske bero på all nederbörd, så det gör väl lite nytta i alla fall. Och så är det ju bra för våra potatisar.

Ha en god eftermiddag, så hörs vi.

Av Janne - 9 juni 2009 18:59

I kväll är vi ensamma Affe och jag. Hustrun är ute på middag med jobbet….. IGEN, får man väl säga. Var ut i höstas också, vill jag minnas. Tog en liten runda med Affe, som vanligt när jag kom hem. Lade mej på sängen en stund för att vila ryggen när vi kom tillbaka.. (Tog nog lite stryk i helgen när jag spikade panel.) Jag har nu ätit en god middag själv, bestående av gräddstuvad krögarpytt, stekt ägg rödbetor och Vikabröd. Ska nu ner till tvättstugan och ladda lite maskiner. Tänk vilket märkligt sammanträffande föresten, att hustrun är borta just i dag när vi ska tvätta. Hur som helst så blir det en lite längre prommis med Affe när jag kommer in. Sedan blir det spring fram och tillbaka med tvätten, tills den är klar. Och då är det väl dags att hämta hustrun vid tåget antar jag.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 9 juni 2009 12:56

Hade tänkt lägga ut lite bilder på våra katter ”Frans och Elvira” när vi hade släppt ut dem. Men det har jag ju glömt bort i vanlig ordning. Nu kommer det några bilder i alla fall.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 8 juni 2009 19:08

Är det sommar det här. Hörde att det hade varit frost i natt. Det är ju inte riktigt klokt. Undrar just om det inte blir en sån där kall sommar som det var på mitten av sjuttitalet, när ungarna sprang omkring med täckjackor och vantar mitt i sommarn. Man ryser ju av bara tanken.

I dag hämtade jag Ella och Ville på dagis. Har brassat lite käk till dem, som det verkade att  tycka om. De åt riktigt duktigt. Stekt korv och potatismos. Nu har mormor åkt med dem hem för att passa dem i kväll, när Sofia är på föräldramöte. Själv ska jag röja upp lite efter de små liven. Fast i dag var det en ganska städad samvaro vi hade.

Lägger ut lite bilder på hustruns blommor, fast jag vet inte om namnen är helt rätt.

God natt och sov gott.

Av Janne - 7 juni 2009 10:17

En solig dag har tagit sej sin början. Satt på kommandobryggan och åt vår frukost i solskenet. Ingen värme i skuggan, som vanligt. Ska nu börja med dagens begivenheter. Hustrun har lite plantering kvar, samt lasering av trädgårdsbordet. Hon har dessutom satt på en tvättmaskin som hon tänkte få torr i dag. En mycket effektiv kvinna. Själv ska jag släpa mej ner till bastun och fortsätta där.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 6 juni 2009 22:19

Min hustru är en lyckligt lottad kvinna. Hon kan nu välja mellan 27 olika stånd. Och det är ju inte så illa. Hon som inte trodde att det skulle bli några potatisar alls. Men hon får nog inte något före midsommar. Men den som väntar på något gott o.s.v De som har kommit upp ser i alla fall kraftiga och fina ut. Det var först på eftermiddagen som jag kunde fortsätta nere i bastun. Vi var ju till Älmsta och handlade blommor. Hustrun har planterat så nu ser det riktigt fint ut med alla krukor. Nu är i alla fall luftspalten under taket fixat närmast gaveln. Och jag har panelat gaveln färdigt. I morgon ska jag isolera den östra långsidan och börja panela den.

God natt och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards