Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under juni 2009

Av Janne - 26 juni 2009 12:09

Känns som en upprepning. Men i dag stressar vi iväg till landet igen. Kärran är lastad, hustrun ledig på eftermiddagen, så när jag kommer hem lär det bara damma till så är vi på väg. Härligt att komma iväg tidigt någon gång. Nu blir det gräsklippning i dag, och i morgon bastujobb. Alla barn och barnbarn kommer ut så det lär bli full rulle hela helgen.

Och ett STRÅLANDE VÄDER.

Av Janne - 25 juni 2009 20:00

 I dag när jag var på Coop bygg i Rotan för att köpa lite färg till landet ringde jag Danne. Gick och pratade med honom när det plötsligt var en herre som hejdade mej. Jag stannade upp, och då frågade han efter transistor apparaterna. Såg förmodligen ut som en fågelholk i nosen.  Han fortsatte babbla något om transistor radio. Förklarade då vänligt men bestämt att jag inte visste, och hänvisade till personalen. Jaha svarade herrn förvånat, ett missförstånd alltså jag trodde du jobbade här. Känns nästan som man sprungit där lite för ofta, Eller så ser man väl ut som en gammal konsumföreståndare, fast man bara är medlem i konsum.

Av Janne - 24 juni 2009 22:23

Är nu hemkomna från svärfar, och till vår glädje så slipper vi vattna trallen. Det har redan gumman där uppe fixat åt oss. Nu återstår bara blommorna. Får väl ta på gummistövlar så man inte blir blöt om fossingarna.

God natt och sov gott.

Av Janne - 24 juni 2009 13:07

I dag är det lugna gatan. Kan sätta mej på terrassen och lapa sol så mycket jag hinner, utan att ha livet som insats. Mötte nämligen gumman i taxi när jag kom hem. Får nog försöka att skriva en lapp till gumman att hon får handskas varsamt med vattnet. Det är väl ok att hon vattnar sina egna blommor, men våra vill vi vattna själva. Man kunde ju ta en tjörnare och skriva på en plåtbit förståss, men det skiter sej ju också när man inte kan blindskrift.  På eftermiddagen när jag kommer hem ska jag plocka ihop blommorna och hunden, sedan åker vi till svärfar och förgyller tillvaron för honom en stund. Hoppas bara att det inte är så mycket köer.   

He de, vi hörs.

Av Janne - 23 juni 2009 17:12

Efter avslutad lunch i dag tog jag en kopp kaffe och en macka, och gick ut på terrassen i det härliga sommarvädret. Det var så soligt och skönt så jag slet av mej skjortan för att om möjligt få en härligt fin solbränna till semestern. Har ju alltid varit mån om mitt yttre. När jag satt där lät det som granntanten över oss skurade något. Tänkte inget mer på det, utan drack mitt kaffe och mådde mycket gott. Plötsligt kom det en kaskad med vatten nerfarande framför mina fötter. Det stänkte rejält kan jag säga. Jag flög upp ur min stol och skrek ”SLUTA”. Ett ganska korkat utfall med tanke på att gumman både är blind och döv. Fick plötsligt se att pelargoniorna som hustrun köpt i går till sin gamle far, stod längst ut i sina papperskassar. Jag kastade mej fram som en fotbolls målvakt för att rädda de stackars blommorna när nästa vattenfall kom. Tur att jag  tagit av skjortan, säger jag bara. Sedan fortsatte vattenkaskaderna slag i slag längs hela terrassen, medan jag stod där som en blöt katt och bara glodde. Men blommorna var torra. Ganska imponerande ändå att den blinda gumman får för sej att skura yttre blomlådskanten och sedan skölja av med vatten, som i praktiken kan hamna var som hälst, vilket det också gjorde.

Ha det gott, vi hörs.

Av Janne - 23 juni 2009 12:59

Vilket härligt soligt väder. Hoppas det håller i sej hela sommaren. I helgen får Sivan säga vad hon vill. Men då kommer jag att återuppta arbetet i bastun. Jag vill att det ska vara så pass färdigt till semestern så att hustrun och jag kan kvarta där nere. Tänk vilken känsla att bara öppna dörrarna på morgonen och njuta av havet. Kan kanske bli ett morgon dopp för hustrun också. Hon brukar ju inte banga om det är runt en 28 grader, och det blir det ju lätt vid våran brygga. ( i luften alltså.)

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 22 juni 2009 12:55

Vadå semester en vecka.... märks inte. Allt är som vanligt igen. Klockan ringer alldeles för tidigt, man släpar sej in i badrummet. Somnar till vid frukosten. Slår pannan i köksbordet, stjälper ut kaffekoppen och macka ligger på golvet. Som en helt vanlig jobbarmorgon alltså. Veckan har gått spårlöst förbi.

Av Janne - 21 juni 2009 22:30

Nu är vår ledighet till ända. Ja ledighet och ledighet, men ledig från det ordinarie slitet. Vi har väl knappast legat på latsidan i alla fall. Lekstugan är klar utvändigt, det fattas en liten altan på ena långsidan. En säkerhetsåtgärd så ingen ramlar. Sedan är alla gräsmattor klippta, och hustrun har påtat i rabatterna. I torsdags kom alla barn och barnbarn ut. Huset blev fullt, kan man säga. Men det har funkat väldigt bra. I dag på förmiddagen blev det en sjötur med barnbarnen. Det blev två rundor för västarna räckte inte till alla. Det är ju noga med det. Mitt på dagen kom regnet, när jag målade det sista på lekstugan. Det var bara att ta en paus och fortsätta när det slutade. Vid 16-tiden hade alla åkt hem utom hustrun och jag. Då kom det fina vädret tillbaka. Så det blev som vanligt. Klarblå himmel och solsken när vi åkte över bron.

Kan även meddela att Sivans avkomma verkar vara i god vigör. Var upp och plåtade dem i dag, som ni kan se. Nu är timmen sen, så vi ska hoppa i lopplådan.

God natt, och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards