Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under april 2010

Av Janne - 13 april 2010 15:23

Ååååh så sjuk jag är.

Var hemma från jobbet i går p.g.a kraftig huvudverk. Jaså, ont i något som jag inte har, kanske någon tänker. Men tydligen är det något som ligger där inne och skvalpar.


Nu är det så att värken kommer från vänster öga och sprider sej ut i pallet, så att säga. Ringde i går till St: Erik och fick en tid i dag på morgonen. Blev först undersökt av en ”Ortoptist” som kunde konstatera att det inte var själva ögat som var problemet. Blev sedan undersökt av en Läkare som kunde konstatera att det var ögonmuskeln som fått en inflammation, den var svullen och värken kom tydligen från denna. En ganska unik företeelse påstod hon, men å andra sidan är man ju ganska unik själv, så det är väl inte så konstigt.


Nu ska jag knapra i mej 60 piller på 10 dagar så kanske det ger med sej. Sedan blir det nedtrappning i ett antal dagar, och återbesök om en vecka. Jag frågade om jag kunde jobba med detta eller om jag skulle bli sjukskriven.

Vad jobbar du med frågade hon, och jag svarade chaufför.

Absolut sjukskrivning sa hon.


Sedan tyckte jag att hon rekommenderade ”landsluft” eller allra helst ”havsluft”, och det passar ju som hand i handske så jag åkte så fort som möjligt ut till ”lägret”. Man vill ju bli frisk så fort som möjligt, eller hur.

Ja nu sitter man här, sjuk och eländig och hoppas på ett snart tillfrisknande.

P.s Det är väldigt fin väder nu.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 12 april 2010 18:05

Ja då har man varit och bytt rördelarna som jag köpte i förra veckan. Tänk att det alltid blir fel. Upptäckte att jag fått fel dimension när jag kom ut till landet. Vad konstigt. Men det var ju ingen panik, det fanns ju att göra ändå där ute.


Tog med mej alla delarna i dag och gick till informationen för att meddelade att jag ville byta, inga problem sa den unga expediten. Jag skriver ett tillgodo kvitto på beloppet så är det bara att lämna den i kassan.

Jag gick in och fick tag i en kille som hjälpte mej. Två stycken rör kopplingar fanns det inte någon kod på, så han skrev ett papper som skulle lämnas i kassan. Sedan blev det lite el prylar och lite annat smått och gott.


Väl framme vid kassan plockade jag upp varorna på bandet, lämnade över pappret med priset på kopplingarna samt tillgodo kvittot. Där blev det ju naturligtvis strul med priset på kopplingarna, så hon blev tvungen att ringa. Typiskt, då blev det min tur att stå där som en jädrans propp, medan kunderna bakom stod och sneglade på andra kassor.

Först fick hon vänta en god stund innan de svarade i andra änden, sedan dividerade de om några slutsiffror på pappret, sedan säger hon att

” då slår jag in priset som står på pappret här då”.

Det har väl för fasen människan kunnat gjort med än gång.

Då var det klart säger hon, 979 kr:-


Borde blivit billigare med tanke på tillgodo kvittot, tänkte jag, men jag får väl kolla kvittot sedan. Betalade med kortet, märk väl, RÄTT KORT, denna gång, sedan lämnade hon över kvittot till mej samtidigt som hon säger ” ja vist ja”. Jag glömde att räkna av tillgodo kvittot, men det kan du få ut vid informationen.


Puh!!!


Då var det bara att stövla tillbaka till ruta ett och framföra sitt ärende till den unga expediten. Jag kan tyvärr inte lämna ut några kontanter, säger hon glatt. Men du kan få ett tillgodo kvitto.

Men var är det människan står och säger, det är ju just ett sådant kvitto

jag vill lösa in.

Undrar om man såg ut som en fågelholk i nian?

Jag svarade bara att jag glömt att köpa ett avloppsrör, jag kommer tillbaka och hämtar pengarna om en stund. Och när jag kom tillbaka fick jag mina pengar, visserligen blev det en hel näve med 50 öringar också,

men det är ju pengar det med.


Ha det gott, vi hörs.

Av Janne - 11 april 2010 21:27

I dag var det Hustrun som fixade frukost, var bara att komma upp och glufsa i sej. Det blev en sen kväll i går. Ja nu satt vi inte och festade precis, utan jobbade till över midnatt innan det var dags för slafen. Monterade upp skåpet för handfatet och monterade in separetten. Den fungerade skitbra kan jag säga.


I dag satte vi upp resterande easycover, samt att jag har kollat upp hur elen skall komma att dras. Kl: 12,30 vände vi kosan hemåt för att äntligen kunna uppvakta lilla Wilda på 4 – års dagen.

Det var kul att träffa alla barn, svärsöner och barnbarn igen, fullt hus ned andra ord. Hustrun och jag blev även bjudna på middag, årets första grillning. Mycket gott.

Nu sitter vi här i vår ensamhet och våndas för morgondagen, jobb, jobb, jobb en hel vecka till. Ja , ja man ska vara glad för att man har ett jobb, och det är vi också, men man kunde ju få sparken en liten stund i alla fall, tycker jag. Sedan kunde man knoga lite igen.


God natt, och sov gott.


     

Toan och handaf på plats.

 

  

Grått disigt och tråkigt var det både i går och idag, tills vi kom

halvvägs hem. Då sprack det upp och blev fint.

 

  

Men här var det inte tråkigt. Ella visar upp sitt halsband, och Wilda målar.

 

  

Noel meckar....

 

  

...Alma är blyg....

 

     

Och Juni och Ville äter glass och grädde.

 

  

Avslutade med årets första grillning. GOTT.

 

 

Av Janne - 10 april 2010 21:41

Plockade de första blåsipporna och snödropparna i dag till min kära Hustru. För vilken gång i ordningen vet i gudarna, men det har blivit några sippor genom årens lopp.


  

Ett fint vårtecken.

 

Annars har det mest varit jobb, jobb, jobb hela dagen. Vi tog det lugnt på morgonen med en skön sovmorgon. Jag gick inte upp förrän vid nio tiden och iordningställde en frukost till min äkta hälft. Hon hade somnat om och låg och trynade så skönt, men vaknade när jag gick och trampade här uppe. Sedan har jag plockat ut den gamla toan och lagt in en ny matta, satt upp easycover på några väggar och Hustrun har målat. Nu väntar jag bara på att färgen skall torka så ska den nya toan monteras så vi kan använda den i natt om trycket skulle bli för starkt.


Som vanligt tar det längre tid än man tror, det som återstår är elen som skall dras om. Det nya tvättfatet skall monteras med tillhörande underskåp, vatten och avlopp skall dras till det nya. Sedan skall bänkskivor med tillhörande skåp snickras ihop. Blir nog inte klar i morgon, tyvärr.


     


  

Mattan inlagd.

 

Tog även en liten promenad i dag medan limmet torkade. Det var skönt med lite frisk luft, och man märkte att våren börjar göra sitt intåg. Snön har smält otroligt mycket de senaste dagarna, men det är fortfarande ganska mycket kvar i de skuggiga partierna, men på tomten är det inte mycket kvar.

Skall även passa på att gratta min svåger Lorenz som fyller år just i dag. Sveriges vanligaste födelsedag.

  

  

Snön har nästan försvunnit på tomten.

 

  

Inte mycket kvar vid "Ekelunda gård" heller.

 

  

Men i skuggan vid landsvägen finns det ju en hel del.

 

  

Isen i fjärden ligger fortfarande kompakt, men är inte så fräsch.

 

  

Hela havet däremot  har öppnat sej.

 

  

Och rännan vid bron öppnar sej mer och mer.

 

  

Men fåglarna utanför bryggan är fortfarande kvar.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 9 april 2010 12:52

Ja då var det fredag igen, och vi vänder kosan mot ”lägret”. Undrar just hur mycket snö som finns kvar, borde ha minskat en hel del. Här hemma börjar det bli en bristvara nu.


Och toa- delarna verkar man bli blåst på denna helg. Var ner till ICA i går och snackade lite med tjejerna så de gick in och rekade lite bland paketen, men det sket sej. Får väl se idag om det kommer någon avi, men det är väl knappast troligt. Har ju bara gått sex arbetsdagar sedan jag beställde prylarna, och det är lång väg från Sydsverige och hit, med många stopp för postiljonen för att byta hästar. Hur som helst har man väl att göra ändå, misstänker jag.


I dag blir det i alla fall Byggmax som får äran av ett besök. Ska köpa lite hyllplan för att bygga upp skåpen med, och så blir det lite vinklar och annat krafs så vi inte står utan när det blir dags.


Snart kommer nog tranorna till ”Katthavet” också, får nog ta en runda i helgen för att spana in läget och ta lite bilder om så är fallet.

Ha de, vi hörs i helgen.

Av Janne - 7 april 2010 16:13

Nu har jag varit och handlat mina rördelar, och tro mej eller ej så var det dags igen. Gick och strosade bland montrarna och plockade på mej det jag behövde. Tog en sväng till bastutillbehören och kollade lite. Gick sedan i sakta mak till kassan för att betala. En dam och en herre framför, det var ju lugnt.

Vad jag inte visste var att människan i kassan var ett stolpskott. Damen som stod först hade köpt några plastburkar med lock, och dessa blev det naturligt vis problem med.

Tänkte flera gånger att byta kassa, men där strömmade det till kunder hela tiden så jag stod kvar. Människan i kassan fick ropa på hjälp ett antal gånger, och efter varje gång trodde man att ”nu släpper proppen”, men icke.


Efter ca: 30 min, hög puls, och drypande av svett öppnades kassan bredvid. Jag gjorde ett häftigt lappkast och fick över vagnen till andra sidan. Väl framme plockade jag upp småprylarna lite snabbt på bandet, en rulle kopparrör och ett 2m. avloppsrör fick kassörskan scanna i vagnen.

Plockade upp mitt kort och stoppade ner det i läsaren. Fick plötsligt se att mitt kort hade blivit vitt, och började ana ugglor i mossen. Slet upp passerkortet ur läsaren och stoppade ner bankkortet, gick betydligt bättre kan jag säga. Nog för att man ser ut som ett chip i nyllet, men det funkar tydligen inte i kortläsaren.


Begav mej skyndsamt ut för att kasta in prylarna i bilen, och för att upptäcka att småprylarna låg kvar på kassabandet. Snabbt in igen för att sortera ut mina prylar, från kundens som var efter.

På hemvägen åkte jag med nervevade rutor.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 7 april 2010 12:46

Eller varannan dags väder som man också kan säga, det är väl det som florerar nu. I måndags var det snöslask, igår var det soligt och fint, idag är det duggregn, och i morgon ska det bli soligt igen. Fredag skulle det bli regn och lördag, söndag soligt. Det är ju helt ok när det ordnar upp sej till helgen, trycker jag.


Sedan får vi hoppas att all magsjuka och skit ger med sej. I går var det ”Mala” som inte kände sej riktigt kurant. Erbjöd mej att hämta Wilda på dagis, så hon slapp ge sej ut. Berättade för hustrun att jag skulle göra en insatts och hämta Wilda, och fick naturligtvis stränga förhållningsorder att inte gå in, utan bara stå på trappan och släppa in henne. Förstår inte att människan ska vara så rädd för sånt där. Om man blir sjuk nu då vet man ju i alla fall vad det kommer ifrån, och jag tar ju det hellre från barnbarnen än från någon helt okänd. Sån är jag, och det står jag för.


I dag ska jag hämta mattan som vi beställde till toan på landet, ska även åka till Bauhaus för lite inköp av rörkopplingar och avloppsrör till handfat. Så får vi hoppas att delarna till separetten kommer i veckan också, så det kan bli lite hårdkörning i helgen.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 6 april 2010 11:53

   Ja då är helgdagarna över med sitt strålande väder. Det har varit helt underbart, klarblå himmel och solsken i nästan tre dagar. På Annandagen återvände dock vintern, med blötsnö på förmiddagen. När vi åkte hem straxt före kl:13,00 hade det kommit ca: 5-6 cm. Detta gjorde att det inte kändes lika svårt att återvända hem som det brukar.


I lördags hittade jag den första lilla knoppen av blåsippa, och bredvid hade det kommit upp en kort liten vitsippa som dessutom hade börjat slå ut. Stackars krakar vad de skulle frysa när snöblasket kom.


  

Blåsippe knopp.

 

  

Vitsippa.


Dessutom har vi kunnat beskåda en mängd vilda djur i helgen. För det första har vi sett en stor skara med sjöfåglar i rännan. Eddie såg en havsörn sväva förbi, vi har sett hägrar, och så var det ju vildminken som huserade vid bryggan. En ekorre har skuttat omkring och letade efter mat. Hade ätit upp alla knäckta nötter vi hängde ut till honom, men de med skalen på var kvar, skulle nog lagt ut nötknäpparen också. Och i går morse vid sjutiden hade vi besök av tre rådjur på tomten. De stod och letade nedfallna äpplen vid vildapeln, bara någon meter från trappfönstret där jag stod och fotade för allt jag var värd. Det är faktiskt första gången som jag varit så nära ett rådjur. De brukar ju vara rätt skygga av sej, bara de hör ett knäpp så försvinner de som ett skott.

En händelserik helg med andra ord, vad det gäller djurlivet på kobben.


Lite bilder ska jag väl leverera också.

  

  

  

  

De är ju vackra att titta på, men det är inte så roligt när de

betar av alla blommor som Hustrun planterat.

 

  

Några äpplen sitter fortfarande kvar på vildapeln.

 

  

Flaggan är halad, så det är bara att lämna "lägret".

 

  

Vinter igen i paradiset.

 

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards