Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under april 2010

Av Janne - 4 april 2010 11:29

  


Det blev en lugn påskafton, med mycket utomhusaktivitet i det fina vädret. Barnbarnen var ute och lekte hela dagen. Mycket rullande i snön, och många snöbollar i luften. En fika i solskenet på kommandobryggan satt fint. Solen värmde skönt efter den kalla vintern.


  



Efter lunchen var det så dags med det som barnen pratat om i flera dagar.

Haren har en...... karta som han lämnade över till Sofia i all hemlighet. Det var en skattkarta och nu skulle det bli ”skattjakt”. Felix drog som en avlöning, tyckte det pratades om ”kattjakt”. Men han kunde dock känna sej lugn, och fortsätta med sin ”råttjakt”. Två stycken hittills i helgen.

Efter litet letande hittade de så småningom sina paket och godisägg nere vid bryggan. Sedan blev det full fart upp till kommandobryggan för att äta

 godis medan de öppnade paketen.


     

     

     

     


  


På kvällen blev det en god middag med mycket påskmat, som Mormor med döttrar iordningställt. Synd bara att man blir så fort mätt, men det är nog ganska mycket som man stoppar i sej utan att tänka på det, som vanligt får man väl lov att säga.


  


  


  


  

Juni har tydligen ätit färdigt, men var det julmat eller påskmat?

 

  

God fortsättning på Påsken.

Vi hörs.



Av Janne - 2 april 2010 21:35

Har nu upplevt ännu en skön dag på landet. Ett underbart väder, solsken hela dagen. Barnbarnen har sprungit omkring på tomten och lekt, verkar ha haft riktigt roligt. Ena sekunden har de varit i lekstugan, andra sekunden har de varit i läskiga skogen och spanat, för att sedan legat på bryggan och plaskat med vasstrån i vattnet.


Det har även blivit korvgrillning till lunch, på kommandobryggan. Gott, gott, Eddie serverade en liten väl kyld snaps till korven och den satt inte i vägen, smakade som hostmedicin, och det är ju bra, i förebyggande syfte, om man skulle få hosta.


Själv har jag fodrat insidan av bastudörren samt monterat in ett fönster i bastun, drevat och satt på tätningslist. Återstår lavar och ventilation innan jag monterar kaminen.

När vi stod där nere såg Maria och Eddie en vildmink springa omkring på isen vid bryggan. Själv hann jag inte med att se den. Jag lade ut lite åtel till den, men det blev endast ett litet skråvmål till kråkor och skator

Lite senare lyckades även jag se denna figur och lyckades till och med ta en bild på den lille gynnaren innan den försvan. De är ju väldigt skygga, men nyfikna varelser.


Nu har vi ätit en god middag som damerna har iordningställt, och barnbarnen ska straxt lägga sej, tror jag. Lite kaffe och tårta som Maria har bakat är fint för vikten, innan man går och nannar.


Lite bilder från dagen.


  

Barnpassning är helt ok tycker Danne, när man kan sitta i solskenet.

 

  

Felix på spaningsuppdrag vid bryggan.

 

  

Lite lek vid bryggan.

 

  

Skön tillvaro i solskenet på kaommandobryggan.

 

  

En knackning på dörren vid bastun, jag öppnade och Juni säger:

Janne det är mat!


  

Grillning på en fin glödbädd eller?

 

  

Snapsen på kylning.

 

  

Danne tar en middagslur på parkbänken.

 

  

Fint ljus i bastun med fönstret monterat.

 

  

Vildminken på språng efter föda.

 

  

Utsikt under middagen, inte så dåligt eller hur. Vattnet ligger som en spegel.


God natt, och sov gott.

 

 

 

 

Av Janne - 1 april 2010 22:24

Ja då har vi kommit ut till ”lägret” och ätit en god middag i form av räkmackor. Eddie och Maria var först på plan, så att säga. Sedan kom Sofia och Danne. Hustrun och jag kom på efterkälken på grund av att vi stannade och tankade bilen i Älmsta.

Det var meningen att Malin och Jocke skulle komma ut på lördag, men nu har lilla Alma dragit på sej ”kräksjukan” som det verkar. Får se om de kommer ut, det är ju risk för att det smittar.

Ja, ja Hustrun har ju redan fått känning av det. Hon tillhör ju den gruppen homosapiens som blir smittad per telefon, en ganska unik företeelse som är ganska få förunnat, gud ske lov.


Det är i alla fall ganska mycket snö kvar, fast det har sjunkit undan en hel del sedan förra helgen. Det märks att det smälter saktare här ute än i Väsby, isen i havet kyler ju fortfarande.

Mycket sjöfåglar låg det i strömmen när vi kom, tittade lite extra om man skulle få se någon havsörn, men så var inte fallet, tyvärr.


I morgon blir det nog lite bastujobb igen. Hög tid att få den klar så man kan börja använda den. Det kommer att bli montering av dörrfoder samt insättning av ett fönster, sedan fattas det bara lavar och en fungerande kamin. I detta fallet ganska nödvändigt, om man vill kalla det bastu.

God natt, och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards