Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under maj 2009

Av Janne - 20 maj 2009 12:45

Ja nu är man hemma på lunch igen och vädrar Affe. Hustrun har varit och hälsat på Malin och lilla Alma nu på förmiddagen. För tillfället sitter hon nog och gör sej fin hos frissan. När jag kommer hem efter jobbet ska jag bara duscha och slänga ner det sista, så kan vi dra iväg sedan. Maria och barnen kommer och hämtar Affe när de har handlat. Åker sedan ut till landet i morgon förmiddag. Hoppas de får fint väder där ute.

Ha de, så länge.

Av Janne - 19 maj 2009 13:16

I dag är det tisdag, men hustrun har fredag. Det är nämligen hennes sista arbetsdag den här veckan. Själv har jag fredag i morgon. Då ska vi åka till sydligare breddgrader med ” Upptäcktsresande Lundqvist” och hans Gemål. Det ska bli mycket trevligt. Den första anhalten blir i ett litet land som heter Småland. Där ska vi sova över i en stad som heter Värnamo. Sedan går färden ytterligare söder ut. Jag tänkte att jag skulle försöka att skriva en liten lägesrapport under resans gång. Så ni vet var vi befinner oss. Vi beräknar att återvända senast söndag, så vi får hoppas att vädergudarna står på vår sida, den här gången.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 19 maj 2009 11:23

Lite bilder från helgen.

Av Janne - 18 maj 2009 16:25

I dag har vi haft namnsdagskalas, Affe och jag. Vi delade på en korv. Affe hurrade ( ylade ) flera gånger, och….. ja det var väl allt. Däremot har telefonen ideligen.... varit tyst.

Om jag hinner ska jag lägga in lite bilder från helgen.

Ha de så länge. Jan-Eric.

Av Janne - 17 maj 2009 22:34

Ännu en fin helg, men lite kallt i skuggan. I dag har vi färdigställt alla rabatter. Var in och köpte den sista jorden på Ica idag. Totalt blev det tjugo säckar. Har tagit jord från komposten och lagt underst, sedan plantjord över. Det blir mumma för växtligheten det. Har även grävt runt mitt gullregn och lagt på lite jord. Det är ganska mycket knopp på det. Har placerat det högt upp på berget i en skreva så man ska se det lite underifrån. Inbillar mej att det blir pampigare så. På eftermiddagen var jag äntligen ut och pilkade lite strömming. Fick lite drygt två kilo på en timma. Det var mycket smått, men jag tog upp de också. Har för mej att min före detta chef på Edströms, ”Tapio” just gillade små strömming. Skall ringa honom i morgon. När jag kom tillbaka efter fisket hade hustrun klippt gräs, halva tomten var avklarad. Jag fortsatte och klippte resten. Vi har också i år lagt fiberduk över det hustrun sått, samt över potatislandet. Skall tydligen hålla fukten och värmen bättre då. Detta är ett tips från Sofielund. Ja nu är vi hemma igen, men längtar redan tillbaka. Vi satt nämligen ute i dag och åt både frukost och lunch på kommandobryggan. Nu är det dags att hoppa i lopplådan och nanna. God natt och sov så gott.

Av Janne - 16 maj 2009 22:18

Hej på er igen. I dag hade vi sovmorgon. Gick inte upp fören vid niorycket. Åt en god frukost, med kokt ägg och yoghurt. Vid elva tiden åkte vi upp till fam. Lundqvist och tittade lite på deras smultronställe. De hade renoverat dusch och toalett. Mycket proffsigt gjort. Fredde är en kille som ser ut som en riktig datanisse, men är händig som få. Fikade lite och satt och snackade. Ett trevligt avbrott i tillvaron. Hustrun har sedan fixat i rabatterna hela dagen, jag har äntligen fått byggtimret på plats. Nu är det bara för äldsta dottern att fixa till jordgubbslandet, så är det klart. Hade tänkt att pilka lite strömming i dag, men tiden räckte inte till. Hörde att min kusin Ann-Mari hade varit ute och fått väldigt mycket. Johan och Britta hade rott ut och testat på em. Men hade inte fått mer än elva små rackare. Jag ska nog försöka i morgon mitt på dagen. Jag tog kväller vid nitton tiden. Gick in och åt en gudomligt god middag, som min lilla hustru hade iordningställt. Den bestod av hängmördad oxfilé, klyftpotatis sallad fetaost och bea. Till detta hade vi ett gott vin, som jag inte kan uttala namnet på. Men det slank ner ändå. Nu börjar mörkret fall och jag ser ett spegelblankt vatten utanför bryggan. Detta är nog det allra bästa med landet, när man kan sitta på kvällen och bara titta ut genom fönstret och se på skymningen.

Säger nu god natt, och sussa gott.

Av Janne - 15 maj 2009 21:48

Nu har vi etablera oss på landet igen. Resan gick bra, var ute ca: 18,00. Var över till grannen Klasse och pratade lite. Han håller på att resa sin bastu. Det kommer att bli fem stycken bastu på åtta fastigheter här. Snacka om renligt folk. Eller så gillar de öl. Välj själv. Hustrun har genomgått sin operation i dag. Det gick snabbt och bra. Nu lyssnade jag kanske inte rickligt ordentligt men vad jag fattade hade de gett henne en dagsedel som bedövning, sedan hade de stuckit upp ett brännjärn i snoken på henne och bränt bort musslan. Sedan var det en OK-stämpel i baken och ut. NÄSTA skrek sköterskan. Snacka om löpande band. Det kallas för svensk effektiv sjukvård. Nu börjar dagen lida mot sitt slut, och vi skall gå och knyta oss. så vi kommer upp i något sånär hyfsad tid i morgon. Undrar just om det finns något att göra då, annars får vi väl hitta på något.

God natt och sov så gott.

                          
Av Janne - 14 maj 2009 21:53

En alldeles vanlig arbetsdag går mot sitt slut. Trött är man som vanligt efter middagen. Var till coopen på kvällen och kompletterade lite byggtimmer medan hustrun var på gympan. I morgon ska hustrun operera pipen. Har haft dålig smak i över ett år. Har även luktat dåligt säger hon. Själv tycker jag att hon luktat rätt gott emellanåt. Efter det ska vi åka till vårt lilla arbetsläger och koppla av, kanske. Ska nog försöka att komma ut och pilka lite strömming. Längtar faktiskt efter stekt strömmingsflundra med potatismos. Det är nästan så att snålvattnet börjar rinna när man tänker på det. Affe ligger på rygg här på soffan och snarkar ganska ordentligt. Det är nog så att vi får gå och göra detsamma, tror jag.

God natt, och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards