Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under maj 2009

Av Janne - 7 maj 2009 19:42

Hustrun behöver nog lite avkoppling, tror jag. Hon stressar alldeles för mycket. I dag var hon till tandläkaren straxt efter tre, och sedan skjutsade ja henne till centrum. Hon kopplar av så bra när hon får gå i affärer och handla lite, säger hon. Jag skulle hämta henne vid 18- tiden, men redan straxt före 17, ringde hon och frågade var jag höll hus. Svarade att jag satt hemma, och att klockan bara var 17,00. Förmodligen har stressen smittat av sej till hennes klocka också. Det här kan kanske vara alvarligt. Hur som helst så ledsagade jag och Affe henne ner till gympaskjutsen lite senare. Och vad får jag se i bilen. Jo en sju tusan till stor picknick korg. Rymmer säkert åtskilliga flaskor med vin, och en nästan lika stor kartong med knäckebröd. Är det underligt att man blir misstänksam. Det kan ju vara så att de har avslutning i dag, men då brukar ju anhöriga få komma och titta på uppvisningen. Jag har i alla fall inte fått någon inbjudan. Märkligt. Å andra sidan, hur gott är det med vin och knäckebröd?

I dag blir det lax till middag. Ha de.

Av Janne - 7 maj 2009 13:07

Det blir nog inte något bastubygge den här helgen heller. Hustrun har ju sprungit runt med sina fröpåsar, som ni vet. Och nu måste de ner i jorden, säger hon. Det är bara de att den gamla rabatten håller på att rämna, så nu måste vi bygga upp en ny mur med stocktimmer. Det lär ju ta sin lilla tid. I går när vi var och handlade köpte hon även ett par påsar med sättpotatis. Så man får väl försöka skrämma liv i jordfräsen och fixa till potatislandet också. Det var en tidig sort hon köpte, eller rättare sagt, ”en mycket tidig potatis”, stod det på påsen. Vem vet, den kanske är så tidig att man kan äta den direkt. Då spar man ju både tid och arbete. Ska nog nämna det för hustrun, i förbigående. Men annars tycker vi det är skönt att få komma ut till landet och koppla av lite, och ta dagen som den kommer.

Ha det så länge.

Av Janne - 6 maj 2009 18:54

Ja nu har planeringen till helgen kommit igång. Det låter nästan alvarligt, men vi ska bara åka och handla lite, som vi ska ta med till landet. Man har kommit upp i den åldern nu så man måste skriva en lista på det som ska med ut. Nu ska jag ta med mej en mycket bra pryl. (Står redan på listan). Det är en batteridriven patronspruta. Ska nämligen dra en silikon sträng mellan bänkskivan och kaklet i köket. Hustrun har nämnt det vid något tillfälle, har jag hört. Vi böt ju bänkskiva där för ett par år sedan. Men man får inte vara för snabb med sånt där. Då kan det bli slarvigt gjort. Och då ligger man risigt till. Nej ordentligt ska det vara.

Ha det, vi hörs.

Av Janne - 5 maj 2009 11:12

Härligt med en fikapaus på trappan.

Av Janne - 4 maj 2009 21:24

Då var det dags för deklaration igen, om man hade kommit ihåg det. Hustrun ringde mej i morse och sa att vi inte hade deklarerat. Jippi sa jag. Det hade jag alldeles glömt bort. Man kan ju inte komma ihåg allt. Jag fick sätta mej på lunchen och fixa reseavdragen, så jag kunde lämna den efter jobbet. Man får ju vara väldigt tacksam för att det inte är som förr i tiden när det tog en hel kväll för svärfar att få ihop debet och kredit för hustrun och mej. Det var tider det. Tänk vilket meningslöst jobb det var. Skatteverket viste ju ändå vad man hade tjänat. Det var väl bara en koll för att se hur ärlig man var, kan jag tänka. Annat är det för hustrun, hon satte sej bara vi telefonen när hon kom hem och ringde upp och sa att hon hade fixat deklarationen. Och dom gick tydligen på det, i år igen.

God natt.

Av Janne - 4 maj 2009 13:13

Ja nu har det kommit lite regn. Det märks att grönskan har fått sej en spark i baken och krystat fram det mesta av bladen. Jag tycker att gräset och träden har blivit mycket grönare bara sen i går. Det kanske är nyttigt med regn, i alla fall på måndagar. På helgerna kan det ju vara soligt och fint. Ha de, vi hörs.

 
Av Janne - 3 maj 2009 21:37

Helgen är över och en ny arbetsvecka är här. Det ska ju bli sämre väder nu har de sagt. Och ska man vara riktigt ärlig så behövs det regn. Jag vattnade i landen innan vi åkte hem och det var snustorrt i jorden. Men det har varit en skön helg. Har inte hunnit gjort något i bastun nu. Sjösatte ju båten i går och idag har jag satt på sommardäcken och klippt lite gräs, det börjar bli långt på vissa ställen samt monterat badstegen  på bryggan. Nästa helg får man nog börja klippa alla mattor misstänker jag. Danne har fixat i deras hus. Lite spackling kvar, sedan är det nog tapeter och golv som gäller. När vi kom hem idag kastade vi i oss ett par hamburgare, sedan åkte vi och överraskade svärfar. Han fyllde ju 88 år i går. Tror han blev glad, i alla fall för whiskeyn.

Ha en god natt, och sov så gott. Det tänker jag göra.

Av Janne - 2 maj 2009 23:56


Affe och jag slaggade i lillstugan i natt. Mormor, Noel och Juni sov i vårat sovrum. Vi vaknade till en alldeles strålande dag. Åt en god frukost och började förbereda för sjösättning. Spolade ur båten med högtrycken. Fick naturligt vis hjälp av Ella och Noel. De var dyngblöta efteråt. Till och med Ville var med på ett hörn. Det blev lite problem med att lägga i båten. Det är ju väldigt lågt vatten, så vi fick som tur var låna Ann- Mari och Hans traktor annars hade vi inte kommit upp igen med trailern. Oturligt nog tippade jag upp snurran när vi sjösatte och så fick den ligga i nästan två tim. innan jag skulle köra hem den. Åt nämligen en god sill lunch emellan. Hade soppaslangen i kopplad så snurran var dyngsur när jag skulle starta. Det var bara att ta till årorna och ro hem. Hade precis rott genom brohålet så hör man Micke Kesti skrika och fråga om jag tränade för postrodden. Och hans svåger Johan frågar om jag inte hade en motor på båten. Det är hugg och slag överallt. Men det är väl så, att som man bäddar får man ligga. Stod sedan på knä på aktertoften och gjorde rent stiften, säkert sjutton gånger innan jag fick igång snurran. Samtidigt stod Noel på bryggan och frågade om vi skulle åka ut med båten, som jag lovat. Om jag hade fått igång den eller om jag kunde skynda mej på. Förstod så väl Farbror Melker hur han kände sej. Men till sist blev det en åktur för alla som hade lust. Juni hade lust flera gånger, men ångrade sej varje gång hon skulle bli nerlyft i båten.

Ha det så gott, och sov sött.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards