Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under januari 2010

Av Janne - 24 januari 2010 09:48

I dag fyller vårt yngsta barnbarn 1 år.

Grattis önskar Mormor och Morfar.


  

Av Janne - 23 januari 2010 16:59

I går eftermiddag hämtade vi Juni. Hennes föräldrar har lämnat henne ”vind för våg” hos oss i helgen, stackars flicka. Men hittills har det gått alldeles utmärkt. Hennes mamma varnade oss för att hon snackar hela dagarna, och då kan jag meddela att det är inte bara på dagarna, utan även på nätterna också. Hustrun som låg närmast hörde henne ligga och bubbla ett flertal gånger i natt, och även jag som sover som en klubbad oxe vaknade av att det var ett himla tjatter.

De varnade oss även för att hon vaknade tidigt,

och kallar man 08,05 för tidigt, så ok.

Hustrun gick upp straxt innan och började med frukosten, sedan var det Juni som studsade upp. Efter en stund stod hon i dörrhålet, bredbent och ropade lite myndigt ” Morfar det är morgon nu”. Och då var det ju bara att pallra sej upp.


Dagen har vi tillbringat på ”Barnens djungel” dit även kusinen Ella följde med. Och efter detta var det Mc Donalnds som gällde. De åt riktigt duktigt båda två.

Nu har vi lekt lite och tittat på ”Spöket Laban” en riktigt ruskig film som handlar om spöken. Snart blir det middag, lite tv och sedan lopplådan. Känner mej rätt sliten efter dagen faktiskt.


  

Här är det frukostägget som blir skalat.

 

  

Sedan blev det lite lek. Alla måste hålla för öronen när flygplanet

startade motorn.

 

  

På väg för att hämta Ella.

 

  

Mormor upptäckte ganska snart att "Barnens djungel" är byggt för barn.

 

  

Ella den våghalsen åker på mage i rutchbanan.

 

  

Juni kom som en projektil ut ur kanan.


     

Ella gillade det där med rutchkanor.

 

  

Det var jätte gott att äta efter Barnens djungel.

 

  

Junis ballong var verkligen hårresande.

 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 22 januari 2010 12:36

       


Nu har vår kära Alfonz kommit hem igen. Var och hämtade urnan i går. En väldigt liten urna, men han var ju en liten hund också, men det visste han nog inte själv för han var ju rätt kaxig ibland. Det var inte utan att det kom en liten tår när jag satt i bilen med urnan i knät och såg namnskylten.

På hemvägen satt vi på våra vanliga platser, jag körde och Affe satt på golvet bakom passagerarstolen. Allt var nästan som det brukade vara, men bara nästan.


Till våren får han nog följa med ut till landet för att stanna där på någon lämplig plats. Det var nog där han trivdes bäst, när han fick gå omkring som han ville nosa och pinka, samt skälla på alla som passerade förbi. Han var ju en bra vakthund. Ibland på kolsvarta höstkvällar när han och jag satt där ute kunde han börja stormskälla och resa ragg, morra och titta ut genom det låga fönstret vid trappen. Då kan jag säga att man inte var så kaxig.


Om någon undrar om soffmannen dök upp i går, han som skrek

”JAG SKA HA SOFFAN” så kan jag meddela att mannen i fråga inte dök upp.

Är någon förvånad?


Ha de, vi hörs.

Av Janne - 21 januari 2010 12:51

I går eftermiddag satte jag ut en annons på ”blocket” på en soffa. I går kväll ringde det en pajsare som skulle ha soffan, sa han. Kan man få in den i bilen frågade han. Det beror väl på vilken bil du har, svarade jag. Så sa han bilmärket men jag hörde inte vad han sa, så jag frågade om. Då blev han nästan förbannad, och sa märket igen utan att jag kunde uppfatta vad han sa.

Talade nämligen dålig svenska.

Ja, ja svarade jag, man kan ju skruva isär den också.

Kan du göra det med än gång, frågade han.

Nej det kan vi göra när du kommer, sa jag.

Jag kommer efter jobbet i morgon, sa mannen.

Ja ha, svarade jag, och när slutar du.

Kl: 5, så jag kommer med detsamma.

Jaha och var jobbar du någon stans.

I Tumba, svarade mannen.

Det betyder alltså att han i bästa fall är här vid 18,30- tiden.

Men jag kan ju inte hålla soffan om det kommer någon annan och vill köpa den tidigare.

JAG SKA HA SOFFAN skrek han i telefonen.

Tror du inte jag varit med förr, svarade jag. Folk ringer och ska komma och titta, sedan dyker de aldrig upp. Ring när du är på väg, så får du höra om soffan finns kvar, sedan lade jag på luren.

Konstiga människor finns det tydligen överallt. Undrar just om han dyker upp.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 20 januari 2010 12:46

Ja nu har halva vecken gått och man börjar att räkna ner till helgen. På fredag ska vi hämta Juni, och hon ska bo här hos Morfar och Mormor över helgen. Det ska bli riktigt roligt, i alla fall för oss. Ska försöka att hitta på något roligt så hon trivs.


I dag skulle vi ha åkt till svärfar, men det har tydligen kör ihop sej igen med både städning och tvätt på samma dag så det blir nog att vänta några dagar tills han har pustat ut.


I stället ska jag åka till verkstaden så de får montera de två återstående däcken på bilan, sedan är det bara att betala, men fasen vet om jag kommer att se glad ut.


Ha de, vi hörs.

Av Janne - 19 januari 2010 16:01

Lämnade in bilen på service i går, det var nämligen hög tid för det. Och naturligt vis var det stor service, som kostar både skjorta och brallor. De tog in bilen med en gång, och jag hann inte långt förrän de ringde och och meddelade att bromskolvarna i bak måste bytas, med tillhörande backar och monteringssatts, (olje lekage).

Och termostathuset var spräck och läckte vatten. Sedan påpekade han att däcken hade sett sina bästa dagar så det var hög tid att köpa nya om man inte ville ha körförbud på eländet. Vad göra? Jo, det var ju bra att fixa skiten, för man vill ju inte bli stående någon stans.


I dag var jag och hämtade öket, och det kostade inte bara skjorta och brallor kan jag säga, utan hela jädrans garderoben rykte. Man kan ju bli nedstämd för mindre.  Men det är väl bara att ta nya tag och glädjas åt att pärlan är kurant igen.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 18 januari 2010 12:49

Ja nu är helgen över och det har varit fullt upp hela tiden, födelsedagsuppvaktningar blandat med Ikea besök. Lördagen började med shopping på Ikea, sedan var det 50-uppvaktning på kvällen.


I Söndags blev det en liten sovmorgon faktiskt, med en god frukost samtidigt som vi tittade på ”Stjärnorna på slottet” på webben. Nu var det Kjelle Bergkvist som höll i rodret. En mycket härlig och rolig kille som står för det han säger, och säger det han tycker, samt att han är en mycket bra skådis. Funderar faktiskt på att titta på programmet en gång till.


Sedan var det uppvaktning av ”Nolle” som fyllde 5 år den åttonde. Där blev det lunch och kaffe med tårta, mycket gott. Och full rulle på alla barnbarnen som vanligt.


  

Paketöppning.

 

  

Här är söta Alma.

 

  

Intresset är stort när Morfar hjälper till att plocka ur den radiostyrda

bilen ur kartongen.

 

  

Tror ni att Ville är intreserad av bilen.

 

  

Och så blev det fiskdamm.....


  

...och jättegod tårta.


Efter det var det ånyo ett Ikea besök. Vi hade tagit kärran med oss för att frakta hem soffan på, och det var tur för den var ganska skrymmande, plus att vi köpte en liten fåtölj också.

Hela kvällen gick sedan åt för att montera skiten. Det är ganska konstigt, fast man kollar på dessa monteringsanvisningar så blir det fel. Hade skruvat ihop hela lådan under soffan när jag upptäckte att jag hade satt fronten i bak. Inte alls bra, och det var bara att göra om. Inte undra på att det tar tid.

Hustrun brottades med att försöka klä på soffan och fåtöljen klädseln. Det var nästan så man kunde tro att de gjorde motstånd emellanåt. Men allt blev bra till slut, och vi kunde sitta och ta det lugnt i det nya möblemanget.


  


  

Ha det så gott, vi hörs.

Av Janne - 17 januari 2010 11:11

I fredags morse vaknade jag med nästäppa, och så fort jag kom upp började det rinna. Det blev ett jädrans snorande, och nysningarna avlöste varandra. Detta varade mellan kl: 05,00 – 08,30 sedan blev jag frisk igen. Det är ju bra när förkylningar inte varar så länge tycker jag.


I går var vi på Ikea för att köpa en liten bäddsoffa till tv- rummet, samt en matta under matbordet. När vi kom hem med det vi handlat hade vi naturligtvis varken köpt matta eller soffa, men en hel del annat krafs. Känns det bekant.


I dag ska vi åka till Ikea för att köpa en liten bäddsoffa till tv- rummet samt en matta under matbordet. Känns det också bekant. Vi hade naturligtvis inte måttat ordentligt, Så för att inte behöva åka tillbaka för att byta storlek, så åkte vi hem och måttade för att sedan åka tillbaka för att handla. Smart va.


I går var vi även och grattade min svåger, samt Hustruns broder som båda fyllde 50 i torsdags. En mycket trevlig tillställning med många människor, (alldeles för många människor enligt Noel, men barnen verkade ha roligt ändå,) och med en suveränt god förtäring.


Och idag ska vi gratta barnbarnet Noel som fyllde 5 år den 8 jan. Där blir det lunch så hungern blir stillad idag också.   Gratis är gott.


Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards