Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under augusti 2009

Av Janne - 22 augusti 2009 23:57

59 år, 364 dagar och man har fått en massa presenter. Hur ska det då bli i morgon när man fyller sextio. Ett stort tack till alla berörda

Av Janne - 21 augusti 2009 13:07

Om några timmar så är vi på väg till vårt lilla paradis. Har kollat vädret hela veckan och i dag ser det inte alls så lovande ut, tills på lördag. Det är bara att hoppas på att de har fel. Det har ju hänt förr.

I går var hustrun och jag till COOP Häggvik för att handla. Men nu ska jag säga att det börjar  att sjunga på sista versen, det där med att vara medlem i konsum. Vi köpte Småländska kräftor, och allt var frid och fröjd. Sedan var vi in en sväng på Maxi för att titta efter lite prylar. Och vad tror ni vi upptäckte då. Jo samma jädrans kräftor var sjuttio ( 70 ) kronor billigare per kg. Hade vi köpt tre hinkar på Maxi, skulle vi fått den fjärde gratis, om man jämför. Detta är inte klokt. Och ju mer man tänker på det, ju ilsknare blir man.

Nä… Medlem i konsum fy f-n.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 20 augusti 2009 13:05

Ja då har man jobbat nästan en hel vecka efter semestern. Och hur roligt var det? Saknar de sköna mornarna när man kunde öppna terrassdörrarna och njuta av havsluften.Men snart är vi där ute igen, hoppas jag. Ska som vanligt åka och köpa lite grejor efter jobbet, som ska med ut till landet. Sedan hänger det på hustrun när hon kan komma ifrån i morgon. Hoppas att hon kan sluta lite tidigare, så vi kan komma ut i skaplig tid.

I går var vi hos svärfar och förgyllde tillvaran för honom. Var ut och åt en bit mat på Malmgrenska, sedan var han och klippte sej. När vi kom hem och satt och fikade i lugn och ro hörde vi något som rasslade. Hustrun sa att det var Affe som förmodligen ville ha mera mat i köket. Men så var det något som tjöt till och en högtalarröst som ropade svärfars namn. Själv fick jag för mej att det var Polisen som stod utanför och ropade i en högtalare, och såg oss alla tre sitta i en fångtransport på väg till allmänna häktet. Men det visade sej sedan att det var gubben som kommit åt knappen till larmet som han har på armen. Hustrun rusade in i sovrummet för att dementera, sa att det var falskt alarm. Blev lite imponerad av hustruns snabbhet, och att hon hann att pressenterade sej i farten också.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 19 augusti 2009 13:05

I går var vi och handlade lite vid Stinsen, och hustrun köpte bl.a en brieost. På kvällen smakade vi på den och tyckte att den var helt Ok. När vi satt där och mumsade så kom vår lilla ”ätstörning” fram. Ja ni kanske anar, det är nämligen våran hund Alfonz jag pratar om. Han fick naturligtvis smaka några bitar av mej. Men det räckte ju inte bara med det. Han satt och pep och gnällde hela tiden, för brie är bland det bästa han vet. När jag hade ätit färdigt, ja då gick han naturligtvis till Hustrun och fortsatte. Han lyckades att få en hel del där också. Sedan var jag ut och rastade honom innan vi skulle nanna, och han gjorde både det ena och andra.

Vad tror ni låg på v- rumsgolvet i morse. Ja inte var det någon brieost i alla fall. Det var bara att öppna terrassdörren, stressa på och torka upp skiten. Man kan ju inte sitta och äta frulle i den stanken. Snacka om ätstörning.

Det är rart med husdjur.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 18 augusti 2009 20:09

Ja nu har hustrun dragit iväg på gympan igen. Fast hon är helt blåslagen på kroppen. Folk kommer väl att tro att det är jag som har misshandlat henne, när hon visar upp sej i sina tunna trikåer. Men jag bär inte hand på min hustru, det är hon själv som inte kan hålla sej på benen. Och det kan Ella intyga.

Hustrun skulle nämligen hänga in en skarvsladd i förrådet i lillstugan i söndags när det hände en liten malör. Ja inte så liten heller, för det var nog ett tungt fall, inte framåt utan bakåt.

När hon skulle backa ut från förrådet körde hon in hela högra benet mellan två trappsteg, (hur man nu kan fixa en sådan sak), ramlade bakåt och landade på det ädlare partiet straxt under midjan.

Ella blev ju orolig förståss, ropade och frågade hur det gick. Efter att hon legat kvar en stund, gått igenom kroppen bit för bit, och försökt att röra på alla leder så mådde hon efter omständigheterna ganska bra, sa hon.

Men hur människan såg ut. Skrapsår på benets framsida, ett stort blåmärka på baksidan och lilla rumpan ska man inte tala om. Fick faktiskt ta ett fotto i går på eländet där bak, men med löfte om att inte lägga ut det på bloggen, och det får man väl lov att hålla. För med den bilden kan man nog stämma blod.

Hon kallas numera inte för Stor Mormor, utan för ”Det stora blå.”

God natt, och sov gott.

Av Janne - 17 augusti 2009 21:34

I dag var det första arbetsdagen efter semestern. Undrar just om jag är ensam om att sova dåligt natten innan. Vaknade ett otal gånger, och tyckte då att jag inte sovit något. Men det hade jag förmodligen gjort. Kl: 04,33 ringde klockskrället, och då var det bara att häva sej upp ur bingen. Hustrun och Alfonz låg fortfarande och snusade på kudden. Var ganska avundsjuk på dem. Åtminstone på Affe som kunde ligga och tryna hela dagen. Nä tacka vet jag semester, det skulle man kunna tänka sej elva månader om året. Så kunde man väl i värsta fall ställa upp och jobba den tolfte.

I går var det utomhus jobb, innan vi åkte hem. Jag körde bort spillvirket till grannen, och fick hjälp av både Ella och Ville med att köra. När vi var klara klättrade Ville upp på traktorn och satt och brummade för sej själv. Han uppskattar tydligen allt som brummar. Brukar slita med sej sin mamma för att titta när jag kör med bensin trimmern också.

Kl: 19,30 lämnade vi vårt läger, och alla blommor som hustrun hade pysslat om, och man hann inte ens över bron förrän man längtade till nästa helg då man får återvända.  

Här kommer de sista bilderna från årets sommar.

God natt, och sov gott.

Här är det full rulle med dubbla chaufförer.


Clematisen blommar ordentligt för första gången på tio år.


Här trivs Wildas Tagetes som hon sådde på dagis till Mormor.


De överlevand pelargonerna sedan förra sommaren.


En inympad gren på en vildapel. Fina äpplen.


Sist men inte minst, fem lyckliga Lottor.

Av Janne - 16 augusti 2009 09:37

Och inte bara där. När jag vaknade i morse och tittade ut, så var det väldigt grått. Det blåste och regnade, och såg inte alls mysigt ut. Två timmar senare hade det slutat regna, men lika grått och blåsigt. Tog i alla fall mitt morgondopp. Trodde att jag skulle vibrera sönder badstegen, men det kändes faktiskt varmare idag än igår. Nu har solen börjat titta fram så det kommer nog att bli en fin dag i dag också. Brukar alltid vara soligt, och vattnet brukar ligga som en spegel när vi åker hem, över bron.

Nu ska jag sätta upp draggardiner, och se om de passar. Sedan blir det ute jobb. Ska köra över virkesrester till grannen, som de kan ta till ved. Sedan blir det gräsklippning.

Hustrun packade det mesta av kläderna (vi inte använt) i går, så det är bara att kasta in i bilen.

Ha de, vi hörs.


Av Janne - 15 augusti 2009 21:31

Sista kvällen på semestern. Har nu äntligen tagit kväller. Känns som det har varit en lång dag.Gick upp vid 8- tiden, och tog det obligatoriska morgondoppet. Det var kallt, 14 grader. Bytte sedan lås cylinder på altandörren. Åt frukost. Lastade kärran full med byggavfall och åkte till tippen kl: 10,00. Vidare till Ikea i Uppsala för att köpa den där förbajade soffan. Hemma igen straxt efter kl: 14,oo. Åt en god sillunch med Hustrun och Sofia och barnen. Satte upp de två resterande spottarna i taket. Bar ut de gamla sängarna och monterade soffan. Gick faktiskt smidigare än jag trott. Följde bruksanvisningen till punkt och pricka, utom en gång. Och då sket det sej med en gång. När jag var klar satte jag mej att pusta ut på soffan och kände att det drog kallt på golvet. Hustrun har klagat på det också, sa att det var kallt när hon stack ut fossingarna från täcket på nätterna. Trodde bara att hon var lite överkänslig, men upptäckte att jag hade glömt att dreva under altandörrarna. Men nu är det fixat, plus en extra drevning vid ytterdörren. Satte sedan ner vår kamin i rummet för att få lite värme och myskänsla, och det blev det tycker jag. Hustrun var ner och provmyste lite och sa att det var helt ok.

I morgon bär det av hemåt. Lite vemodigt känns det all. Man trivs ju rätt bra här ute, när man kan gå och lulla lite som man vill. Men nu är det alltså färdigtlullat för den här sommaren. Man hoppas ju på lite fina helger framöver förståss. Lite bilder från dagens övningar.

God natt, och sov gott.

Detta är en mycket praktisk hörnsoffa. Ganska nett och med förvaring av sängkläder.


Dessutom bjuder den de sittande på en fin sjöutsikt.


Kaminen bjuder de sittande på värme och hög mysfaktor.


Samt möjlighet att städa undan lite sladdar.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards