Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under augusti 2009

Av Janne - 14 augusti 2009 23:38

I dag har jag lagt golv i gästrummet vid bastun. Vi var ju och köpte ett golv i onsdags. Rummet är lite drygt nio kvadrat  ca.  3,04 x 3,08 m. Vi köpte då tio kvadrat. I dag när jag hade lagt golvet fattades det 1 dm. Hade jag inte låtit det gå ut till mitten av dörrhålet, som brukligt är, hade det räckt.  Otur eller klantigt?

Efter det spikade jag upp taket i hallen, så nu är det också klart. Ska sedan spackla upp väggarna i hallen och sätta upp Easy cover, och sedan ska tak och väggar målas.

Fam. Ström Funmark tog en cykeltur till Grissla, på eftermiddagen. De var till lekplatsen, och så hade de ätit glass. Det tyckte både Ella och Ville om. På kvällen åkte Danne hem till Väsby och kommer tillbaka på Söndag, för att hämta hem sin familj. Då är semestern över för dom, och även för oss.

God natt och sov gott.



Ser gammalt och slitet ut, men är ganska snygt ändå.


En fördel var ju att det var ganska lätt att lägga också.


Den försmädliga sista biten som av någon anledning inte var med i paketet.


Halltaket uppspikat och klart för målning.


Fam. Ström Funmark förbereder sej på en cykeltur.

Av Janne - 13 augusti 2009 23:49

I dag tog vi en liten tripp till Fyggstan. Det blev lite bad, fiske och korvgrillning. En mycket trevlig utflykt. När vi kom hem fortsatte Danne att tillverka trappen. Jag själv fick äntligen upp gipsskivan som saknades. Har även spikat upp lite pärlspont samt kopplat in lite eldosor och börjat sätta upp innertaket i hallen, sedan kom det lite regn så jag var tvungen att täcka virket. Hustrun har målat väggarna i rummet en gång till, och det skadade nog inte. Det lös igenom lite här och där med bara en strykning. Sedan har hon gått en runda och tittat till sina blommor. Vi åt en underbar god middag som Hustrun lagat till. Den bestod av grillspett med klyftpotatis, bea och grönsaker. På kvällen blev det kortspel som vanligt.

Lite bilder från dagens övningar.



 Till och med Ville gillar att åka båt numera.



Affe har alltid gillat båtar. 


Här är det lunch för fam. Ström Funmark. 


Här simmar Ella med lite hjälp av pappa Danne. Ska du simma iland frågade Danne, nej jag kan gå, svarade Ella. 



Här är det montering av steg i det urfrästa vangstycket. 

 Här är en stolt trappägare, med sina första stapplande steg upp för den nya trappan. Bra jobbat.

God natt, och sov gott.

Av Janne - 12 augusti 2009 23:56

På eftermiddagen åkte Hustrun och jag hem till Väsby. Var hem och lämnade av en liten soffa som vi ska ha i tv- rummet tills vidare. Därefter skulle vi till Ikea för att inhandla en soffa till bastun. Det var en bäddsoffa som det var extrapris på. Föreslog Hustrun att vi kunde ju åka till Barkarby för våra inköp. Det var ju nära och bra. Men Hustrun tyckte att det var mycket bättre i Uppsala, det var nytt och det var stort. Kände att jag inte skulle komma så mycket längre i denna konversation, så vi åkte till Uppsala. Vi kom dit lite sent, för vi hade ju varit till Malin och Jockes nyrenoverade hus och tittat, samt till Maria och Eddie och lämnat lite grejor. Väl framme så föreslog jag Hustrun att vi kunde ju passa på att inmundiga oss lite föda i restaurangen. Men det sa Hustrun att det inte fanns någon tid för. Klockan var mycket och vi måste passa på nu innan de stänger. Sagt och gjort. Jag ställde mej i kö vid en disk för att boka en soffa. Före mej stod en saktfärdig man, som också skulle köpa en soffa. Den skulle komma in om en vecka, sa expediten. Kan jag hämta den då, frågade mannan. Nej den blir levererad hem direkt, sa expediten. Jaha, svarade mannen. Sedan stod han tyst en stund innan han frågade. Då behöver jag inte frakta hem den själv. Vilket jädrans stolpskott. Han bromsade ju kön. När väl gubbtjyven var klar fanns det inte så mycket tid att vinka på, så jag meddelade expediten direkt att jag ville ha en höger modell av soffan, och den skulle vara grå.

Hon tittade på saldot och förkunnade att någon höger fanns inte kvar, bara vänster.

Skulle inte komma in förrän på fredag. Men Barkarby däremot hade 16 st. på lager. Gissa om man blev lycklig. Det var bara att åka hem utan den förbajade soffan. Nu är vi trötta och ska nanna. God natt, och sov gott.

Av Janne - 12 augusti 2009 11:04

 I morse när jag hade tagit mitt morgondopp och skulle äta frukost, stötte jag på en trevlig figur på stigen. Han pressenterade sej inte, men det skulle vara kul att veta vad han heter. Jag frågade om jag kunde ta lite kort på han. Och det gick tydligen bra, för han protesterade inte. Och han stod kvar hela tiden och glodde på mej. Kan ju ha varit en utlänning också, som inte kan språket. Hur som helst fortsatte jag min vandring upp till huset. Där träffade jag på ett  gäng, med sina husvagnar. Nämligen en massa sniglar. Kan inte begripa att det finns så mycket småsniglar här på tomten. På kvällarna när man går ner till bryggan så knastrar det under fötterna. Det är riktigt otrevligt när man tänker på det. Men vad ska man göra. De ligger i stora grupper, om en sju åtta stycken.

Sedan har vi våra skogssniglar. De är tre stycken polare som brukar kampera på stigen. De är riktigt feta, som små grisar egentligen. Och deras känselspröt är som stora horn. Sedan har vi våra vinbärssnäckor,( tror jag dom heter). De har jag inte sett på länge. Det var jättemånga här i början av semestern, men sedan jag klippt gräset några gånger så har de försvunnit. Och jag saknar dem inte, för trampar man på en sådan så är det ganska otrevligt.

Lite bilder på våra gynnare.

Är det någon som vet vad den här polaren heter. Skulle vara kul att få reda på det.


Här är några av de överlevande sedan gårdags kvällen.


En av polarna som trivs på stigen.


Dessa har minskat på stigen, och jag saknar dem inte. Riktiga monster tycker jag.

Hade, vi hörs.

Av Janne - 12 augusti 2009 00:21

I dag på förmiddagen har det varit ganska fint väder. Vissa stunder har det varit riktigt varmt. Har faktiskt tagit tre dopp i dag, och Ville har haft simträning i polen.

Det blev ingen gipsning i dag heller. När jag var klar med uppmärkningen av elen, var det stora mörka moln som tornade upp sej. Tordes inte bära ut gipsskivan för att skära till den. Man är ju lite feg också. Men det var tur, för det har kommit en redig skur nu på kvällen.

Istället har jag satt upp vv beredaren på väggen, slipat lite på väggarna i pentry delen och dragit vatten ledningar fram till beredaren. Har försökt att gömma dem i tak och vägg. Tror jag lyckats, för ingen har sett dem ännu. Hustrun har målat grunden till huset, putsat fönster och rensat grusgången. Bra jobbat. Danne har nu börjat tillverka en innertrapp, men fick också avbryta när regnet kom. Sofia har bjudit oss på middag. Det blev ugnstekt lax med rökta räkor sedan fick vi lite småplock av kräftor, ostar, honungsfläsk, korv, och lite bröddopp. En alldeles förträfflig meny. I morgon hoppas vi på lite sol efter regnet.

God natt, och sov gott.

Ville tar simlektioner.


Ligger lagom djupt i vattnet, eller hur.


Ugnstekt lax med rökta räkor och aioli. Mycket gott.


Sedan blev det kräftor, ostar korv och honungsfläsk. Lika smarrigt det.

Av Janne - 11 augusti 2009 08:57

Terrassdörren är öppnad och vi blickar ut över havet. Det blåser en sydvästlig vind och det är lite soldis. Vädergudarna har nog inte bestämt hur vädret ska bli ännu, så vi får väl se framåt dagen vad det blir. Nu ska jag i alla fall rulla ur bingen och ta mej ett morgondopp.

Ha de, vi hörs.


Av Janne - 10 augusti 2009 20:18

Dagen började med fotvård, för hustrun och mej. Själv tog jag en ekonomiklippning på naglarna. Har inte varit så korta sedan födseln. Hustrun har karvat och hyvlat sina fossingar så mycket så när hon skulle gå iväg, nådde hon knappast ner till marken. Men fina blev dom.

I dag har den äntligen blivit klar, terrassen alltså, förutom räcke och stege. Är ganska nöjd faktiskt. Men det var jobbigt för knäna. Har sedan ägnat dagen till lite el jobb. Det blir inte lätt att hålla reda på alla tampar, blir nog tvungen att märka upp dem medan man ser vart de leder.

I morgon ska sista gipsskivan upp. Och där ska alla tåtar mynna ut och kopplas ihop. Ska bli mycket intressant att se vart det kommer att lysa någon stans.

Har för övrigt ätit en mycket god middag, som Hustrun och Sofia lagat till. Kan inte stava till det, men det var väldigt gott.

Lite bilder tänkte jag bjuda på i dag. Håll till godo, och god natt och sov gott.


Det blev diagonal läggning av trallen, så det smälter in i bryggan.


 

 Snyggast med nylagt tryckat tycker jag.


Ska skruva upp liggande trall sedan, så man inte ser in under terrassen.


Man kan ju bli gråhårig för mindre.

Av Janne - 10 augusti 2009 09:54

Hustrun har kommit tillbaka och sov i bastun i natt. Barnpassningen är över. Vi hade en skön sovmorgon. Öppnade terrassdörrarna vid 8- tiden och låg och njöt av den härliga sjöluften, samtidigt som vi kunde blicka ut mot havet. Livskvalité.

Jag tog mej sedan ett morgondopp i det jumna vattnet (17 grader.) innan vi gick upp och åt frukost med de andra. Snart blir det en vända till sågen med Danne, för att inhandla virke till våra projekt.

Ha de, vi hörs.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards