Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under augusti 2009

Av Janne - 9 augusti 2009 20:40

Nu är det bara en vecka kvar. Det har varit en skön semester hittills, med en massa roliga projekt. Den sista veckan har ju varit kanonfin, med mycket sol och varma kvällar. Har i dag tagit fem dopp i havet. Mycket skönt. Hoppas att värmen fortsätter.

 I dag har det nästan känts som när man var barn, och alla sommargäster åkte tillbaka. Det blev så fruktansvärt tomt, och man kände sej helt övergiven.

För i dag har nämligen Malin återvänt till Väsby med sina flickor, och Maria och Eddie har åkt till Väsby med sina barn. Det känns tomt, tomt, tomt. Som tur är så är Ville och Ella kvar. Och deras mamma och pappa kommer ut i kväll och är kvar resten av veckan.

 

Dagens arbete har varit att städa upp och sorterat prylar, så det blir lite ordning.

Har också målat fönstren en andra gång. Verandaprojektet ligger nere för tillfället p.g.a brist på virke, men det ska införskaffas i veckan så det blir färdigt.

Det har även funkat bra att vara barnvakt, de här dagarna. Det har varit mycket

”plocka hallon” de här dagarna, men det är ju både roligt och gott. Mormor har till och med fått hjälp med disken av Ville. Nu blir det nog lite fika, sedan lopplådan.

En halvfärdig veranda.


Här får mormor hjälp med disken. 

God natt, och sov gott.

Av Janne - 8 augusti 2009 21:39


I dag har jag varit barnvakt i några omgångar. Med betoning, ”punktmarkering på Ville hallon”. Kan inte fatta hur den lille mannen, med så korta ben kan försvinna så in i helsike fort. Barnen var ute på gården och lekte, och jag skulle bara som hastigast rusa in och hämta min mobil. Detta tog ca: 2 sek. När jag kom ut var alla barnen putts veck. Jag sprang i väg ner på vägen för att titta om de hade gått mot sopen, då jag hörde Hustrun ropa att det gått upp mot bilarna. Ändrade hastigt kurs och rusade efter. Där gick Ville och lullade för sej själv för att plocka hallon. De andra barnen befann sej redan uppe i Anexet hos våra hyresgäster. Vi plockade hallon och jag matade Ville med säkert en halv liter, och ändå ville han ha mera. Kan inte fatta att det ryms så mycket i den lilla kroppen.

Man har ju sagt att dagens barn inte har någon fantasi. Då är det nog något fel på våra barnbarn. Vi köpte ju en ny pool till semestern, den har visserligen används flitigt i sommar. Men när vi hade blåst upp den och fyllt den med vatten, Ja vad var barnen då. Jo de satt och lekte på den gamla upp och ner vända poolen, och hade jätte roligt.

Lekstugan som vi köpte för dyra pengar, jag byggde upp den, Hustrun och Malin lag in ett golv, Hustrun köpte möbler och målade dem så det blev tipp topp.

Var leker de nu. Jo de har ett hus under en tall på ett berg. Där fångas krokodiler som de sedan tillreder och äter upp. Snacka om fantasi. Tror inte ett skit på att dagens barn inte har någon fantasi. Det är bra att släppa lös dem på landet, så fixar de resten själva.

God natt, och sov gott.

Ville funderar på en rymning.


Här är den nya lekstugan belägen, på berget under en tall.


Här spatserar Ville och Juni på gräsmattan, och Noel kommer springande.


Morfars utsikt från hängmattan.


Barn leker allra bäst på kvällen.


Trädgårdsmästare Ville.

Av Janne - 8 augusti 2009 08:35

Vaknade i dag av att det hettade i ansiktet. Man kan säga att det var solbränna, för det var nämligen solen som sken rakt in och brände mitt ansikte. Hade ju monterat ned gardinen när jag målade. Det är ju smällar man får ta. Nu har jag i alla fall tagit mej ett morgondopp. Mycket skönt. Sedan ska jag och Alfonz gå upp till de andra och äta en god frukost. Börjar känna mej lite hungrig.

Ha de.

Av Janne - 7 augusti 2009 23:23

Sitter och skriver nere i bastun med ett bedårande månsken utanför fönstret. Tyvärr har jag inte lyckats att få en bra bild av det, men det är något som jag gärna skulle vilja dela med mej av. Det är fullmåne, och den speglar sej otroligt fint i vattnet.

Dagen har ägnats åt att skruva ihop ett bjälklag till terrassen. Det är ju inte så ofta som man står med vatten till knäna och skruvar ihop en terrass. Men nu har man varit med om det också. Bjälklaget är nu klart, så i morgon skall det inhandlas trallskruv sedan blir det trallen som ska på. Har även passat lite barn under dagen. Lilla Ville är allt en rackare på att käka hallon. Vi hinner knappt gå en runda och plocka, förrän han vill gå en vända till.

Ska nu knyta mej så man orkar en dag till.

God natt, och sov gott.

Här hjälper Ville till att bada Alma.


Sedan blev det hans egen tur. Och då var det många som ville hjälpa till.

Mycket vatten över huvudet blev det.


Tur att det inte var djupare.

Av Janne - 7 augusti 2009 13:16

 Här kommer lite bilder, speciellt  för Sofia och Danne.

Kan dessutom meddela att barnen mår alldeles utmärkt. Hoppas att ni gör det också.

Ha det så bra.


Morgonbestyr = kaos.


Solsalvan på.


Morgonpromenad.


Alltid paus vid hallonbusken.


Ville hittar en egen buske.


Trångt i hängmattan idag.


Skönt med en egen kuppe.

Av Janne - 7 augusti 2009 09:23

Härligt väder i dag med. Var in till Grisslan och köpte en god solroslimpa till frukost. Har sedan ätit frukost med Hustru, Barn och barnbarn. Nu har jag gått ner till bryggan och tagit mej ett morgondopp. Det var uppfriskande, + 18 grader. Ska nu gå upp till huset och se om jag kan vara min Hustru behjälplig med lite barnpassning, medan hon gör i ordning sej själv.

I dag startar verandabygget på bastun.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 6 augusti 2009 20:48

I dag har det varit den klart varmaste dagen hittills på semestern. En alldeles underbar dag, med både lunch och middag utomhus, och mycket bad. Hustrun och jag tog faktiskt tillfället i akt och åkte en sväng ut till Fyggsten helt allena, förutom Alfons då förståss. Vi lag till vid ett ställe som kallas för mjölkplatsen. En historisk plats där min Mormor och Mamma tog iland när de skulle mjölka sina kor, på somrarna när förra seklet var ungt.

Det första vi gjorde var att ta oss ett dopp. Ja ni läste faktiskt rätt. Hustrun simmade faktiskt en liten sväng. Tyvärr hade jag ingen kamera med mej för att dokumentera den stora händelsen. Men spelar roll, alla som känner henne hade nog trott att det hade varit ett fotomontage, om jag lagt ut en bild.

Men det blev ändå en semestertripp på nästan en timma. Lugnt och skönt, förutom hundjäkeln som stod och skällde hela tiden på alla skuggor som bildades på sjöbotten.

Har också med mina svärsöners hjälp, dunkat ner två stockar i leran för altanbygget. Det var ett himla hundgöra med släggan, tyckte jag mej se. Det svettades och stönades, men ner kom de. Själv stod jag med glada hejarop och försökte peppa dem.

Sofia och Danne lämnade sina barn vin för våg hos Mormor och Morfar i dag för att resa till Prag och gratta Dannes gamla Mamma. De flyger iväg i morgon bitti, och kommer åter på söndag. Stackars barn säger jag bara.

God natt, och sov gott.


Malin tar sej en simtur.


Stolparna är nerslagna.


Har även målat lite fönstersmygar på förmiddagen.


Spindelmannen kom på besök. Trevligt.

Av Janne - 6 augusti 2009 13:07

I dag blir det lite bilder från gårdagen. Håll till godo.

Här är det Juni och Wilda som hjälpet till att bada Alma.


Ser ganska nöjd ut, va.


Hon verkar helnöjd.


Igår var det kalas, Stefan bjöd på tårta.


Danne lägger golv.


Inte så illa va.


Var tvungen att ta en bild i morse, när jag öppnade dörrarna.

Vad kan man mer begära av en fin och stilla morgon.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards