Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under oktober 2009

Av Janne - 5 oktober 2009 19:03

När man nu inte känner sej gammal, så är det ju bra att andra påminner en om det.

Fick ett litet brev på posten i dag från Landstinget Stockholms län. Det kändes tjockt och intressant. Öppnade det nyfiket och drog ut innehållet. Det bestod av ett svarskuvert, en liten påse, tre små lappar och en mängd spatlar. Nyfikenheten var stor när jag började läsa.

DU SOM ÄR ÖVER 60 ÅR, stod det överst.

Tackar för den passningen.

De ville ha in avföringsprov, precis som de inte skulle ha nog med skit där inne ändå. 

Nä, nu var det så att jag skulle gräva i skiten själv och skicka in ett prov per post till ett lab. Sedan skulle de kolla, och se efter så man inte hade cancer i tarmarna. Det kan ju vara bra.

De skrev även om olika symtom, så att man kunde ta kontakt själv.

B.l.a kunde man ha en obehaglig känsla i magen. Och vad tror ni man fick när man läste brevet. Nu törs man ju inte låta bli att kolla det där. Det är ju ungefär som med brandsläckarna vi köpte på semestern. ”Ska ni bara stå här och titta på när huset brinner ner eller”.

God natt och sov gott.

Själv ska jag försöka.

Av Janne - 5 oktober 2009 14:41

I dag var det sovmorgon igen. Vi hade satt klockorna på 6,00 pip.

När klockan ringde hörde jag ett mumlande från Hustrun. ”Det var mycket bättre förra veckan”, sa hon. Och jag var faktiskt benägen att hålla med henne. Men det var bara att pallra sej upp. Hustrun passade på att åka med mej in till stan, så hon skulle slippa buss och tåg.Jag skulle vara vid St: Erik kl: 08,00 så det passade ju bra.

Jag fick p- plats ganska omgående, så jag var där i god tid.


Väl inne hos ortopisten började hon att sätta olika prismor framför mina ögon. För varje prisma frågade hon om jag såg bättre eller sämre. Då fick man koncentrera sej på att titta med båda ögonen och det var ju inte så lätt, i och med att man är van med att ignorera bilden från det vänstra ögat. Så till slut vet man ju inte själv om det är bra eller dåligt. Med vissa prismor såg man faktiskt en rak bild, men suddigt. Kanske inte ha skadat att putsat av dem lite så alla tummavtryck försvunnit. Då hade man säkert sett en klar bild också.

Efter avslutad kontroll konstaterade hon att det inte skulle bli någon mer operation. Så där sket sej den sjukskrivnings veckan. Om de skulle göra en till, kanske jag blivit vindögd och det var tydligen besvärligare. Får en ny tid om ett halvår.

Ha det så gott. Vi hörs.

Av Janne - 4 oktober 2009 19:54

Nu har vi återgått till det normala, om man nu kan kalla ”jobba” som normalt.

Visserligen är jag ledig i morgon också, för jag ska in till St: Eriks och kolla ögat igen.

Får se om det blir en ny operation i höst.

Dagen har vi ägna åt att plocka ihop och städat upp efter vår vecka.

Plockade även ner alla äpplen. Det blev faktiskt några kassar. Det största skörd som vi någonsin fått, på våra två äppelträd. Var ner till bryggan och länsade båten på morgonen och vattnet har stigit rätt mycket det sista dygnet. Var ner igen strax innan vi åkte och kollade. Då var vattenytan bara 20 cm. från underkant på bastubryggan.

Stiger det 40 cm till är det uppe i golvet på bastun. Då blir det problem, kan jag tänka.


På eftermiddagen var vi och hälsade på svärfar. Han verkade piggare än i går, när Leffe och Ylva var där och hälsade på honom. Och han pratade ungefär som vanligt.

Rosor på kinden men trötthet i blick, kan man sammanfatta det hela.


Var sedan en sväng och lämnade lite verktyg till Danne. Passade samtidigt på att krama om våra barnbarn. Ella var sej lik men lilla Ville hade växt och blivit riktigt lurvig i skallen.

Men full rulle var det på dem bägge två.

Ha det så gott. Lite bilder.


  

Mycket fina äpplen blev det.

 

  

Vattnet gick ända upp på gräsmattan. Oroväckande. Ett bra mått att se hur

högt vattnet har varit är att kolla in var vassstråna ligger.


  

20 cm. kvar till bryggkanten. 40 cm. kvar till innergolvet.

Av Janne - 4 oktober 2009 09:08

Nu ska vi börja att packa för att åka hem. Det är ju inte så kul. Ska ställa in lite trädgårdsmöbler. Hustrun ställde in blommor i går. Man vet ju inte om det kommer att bli kallt. De skrev ju i blaskan i går att det kunde komma ett snöoväder. Och det förvånar mej inte. Allt kan tydligen hända nu för tiden.


Idag på eftermiddagen ska vi även åka och hälsa på Svärfar på Sös. För att se hur han har det.

Kan väl inte vara så upplyftande att ligga där och stirra i taket. Men han har ju ändå folk runt omkring sej så han slipper vara ensam, det är ju inte så roligt att sitta själv hemma heller.

Ha det så gott. Vi hörs.




Av Janne - 3 oktober 2009 22:05

Vaknade till en solig och kall morgon. Men det var inte frost, som på Sofielund. Vi slipper ju den första frosten p.g.a närheten till det varma havet. Brukar få smaka på den Sjunde ungefär.

Ibland är det frost uppe vid Annexet men inte här hos oss.

Hustrun har jobbat i trädgården hela dagen. Tagit bort kärrvis med blommor. Har även samlat ihop nedfallna grenar och dylikt som låg på tomten. Ett riktigt slitgöra.

Själv har jag koncentrerat mej på bastun. Har skruvar upp en stödkant runt väggarna för golvmattan. Har sedan skurit till mattan, och limmat dit den så nu är bastugolvet klart.

Är ganska nöjd själv, faktiskt. Nu är de det svåraste kvar. Att svetsa mattan i hörnen, innan det är dags att skruva upp bastupanelen.

Nu har Hustrun friserat Alfonz så han ser riktigt prydlig ut, och skall börja med middagen.

Idag blir det oxfilé med rotfrukts gratäng. Inte alls så illa. Ska försöka hålla mej på avstånd när hon fixar till den, så det inte blir något knas. Det brukar bli godast så. Kan på sin höjd duka bordet utan att det inverkar allt för mycket på tillagningen.

Ha det så gott.


  

  Värmepistolen gjorde underverk på en stel matta.


  

Resultatet blev ganska bra, tycker jag.

 

  

Några tavlor jag fick när jag fyllde år. Pryder sin plats.

 

  

Två träfigurer som min hustru bara gillar 50% av. Nötknäppar kärringen till

höger gillar hon absolut inte.


  

En intreörbild från basturummet.

 

  

Äntligen kom ytterlampan på plats. Blev ganska läcker, eller hur?


God natt.

Av Janne - 2 oktober 2009 22:36

I dag har vi jobbat som vanligt. Hustrun har målat klart och det är färdigt i rummet. Blev riktigt bra, tycker jag. Själv har jag slipat av golvet i själva bastudelen. Måste få bort den blanka ytan på plyfan, så att vattnet i mattlimmet har någon stans att ta vägen. Det var det värsta jobbet hittills med det här bygget. Fruktansvärt dammigt. Vi har tagit en liten promenad i dag med Affe. Stannade till i skogen vid Rövarhamn och hittade lite trattisar som blev en god förrätt. Använde oss av receptet som Maria skrev om på bloggen. Kan rekommenderas.

För övrigt har det varit en mycket fin dag. Kanske den finaste den här veckan. Nu sitter vi i bastu rummet och myser, och tittar på det magnifika månskenet som speglar sej i vattnet.

Här kommer lite bilder från denna dag.


  

Och Hustrun hon bara målar och målar.

 

  

Och ibland blir det fika.

 

  

Alfonz han snusar så gott på bryggan.

 

  

Soligt så ända in i vassen.


  

Slipningen var inte så mysigt.

 

  

Detta får duga för limmet.


  

Hustrun träffade på lite fårskallar på prommenaden. De var riktigt sällskapssjuka.

 

  

Har ni märkt hur mycket kottar det är på granarna i år. Vad betyder det?

 

  

Detta är vår lilla svampskörd. Mycket gott.

God natt och sov gott.

 

Av Janne - 2 oktober 2009 10:07

Nu börjar semestern tryta ordentligt. Det är fredag och fint väder. Plus 5,2 grader.

Det har nog regnat lite i natt, för det var riktigt blött på kommandobryggan och flera vattenpussar på vägen när jag gick en runda med Affe.

Jag skall ta en snabb sväng upp till Älmsta för att köpa två små muttrar till en utomhusarmatur som ska sitta på bastun. Köpte två muttrar i går för 2,50 / st. som inte passade.

Hustrun ska fortsätta med sin målning av fönster så det blir klart i dag.


Svärfar mår bättre i dag. Hade varit lite förvirrad i går kväll och ryat lite med personalen, ville inte ta sina tabletter men däremot åka hem. Inte riktigt likt honom.

Han ska röntga höften i dag, sedan skulle han få gå en sväng. Undrar hur det blir. Han som hade svårt att gå innan.

Nu får ni ha en skön förmiddag, så kanske vi hörs mot kvällningen.


Av Janne - 1 oktober 2009 20:45

I dag var det regnskurar hela förmiddagen fram till kl: 13, 00. Satt inne och tittade på Webben och hade det mysigt.

Sedan har det varit växlande och ca: 8 grader. Inte någon bad temperatur precis.

Vi fortsatta att jobba nere i bastu rummet. Hustrun har målat fönster och jag gjorde det sista på snickerierna. Var sedan upp till Älmsta och handlade lite.


Svärfar opererade sin höftledsfraktur i dag. Operationen gick bra. Hustrun ringde på eftermiddagen och fick prata med honom. Han var riktigt förbannad. De hade ju kört honom till fel avdelning efter operationen. ( uppvaket,) Men nu hade han kommit rätt. Och ingen mat hade han fått på hela dagen, han som var så hungrig. Bara en skvätt nyponsoppa. Nää det här var inget bra ställe. Hoppades att få komma hem i morgon.

Detta är väl ett bra friskhetstäcken om något, att han orkar bli förbannad när allt tycks blir fel.


I dag blir det inga bilder p.g.a att jag in te har tagit några. Men det ska bli bättring på det tills i morgon. Ha det så bra.

God natt och sov gott.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards