Arbetsläger 3:51

Alla inlägg under oktober 2009

Av Janne - 27 oktober 2009 12:52

Tillståndet för oss är förhållandevis stabilt för tillfället. Det är ju synd att inte klaga, heter det ju. Hustrun har sina problem med knäppande nacke och domningar lite här och var. Själv har jag träningsvärk i låren, p.g.a allt klättrande upp och ner på pallen  när jag satte upp panel.  Har även dragit på mej en ömmande smärta i svanken som känns lite besvärlig. Och hunden har ju sina problem med kisseriet. Vi börjar helt enkelt bli ålderstigna.

Skulle nog inte skada med en föryngrings kur för oss alla tre.

Och vädret det är ju som det är. Det blir man inte så sprallig av precis. Regnade ganska kraftigt i morse när jag skjutsade Hustrun till äldsta dottern. Hon skulle hjälpa till med att forsla över barnbarnen till dagis. Mamman börjar ju ganska tidigt och pappan är på resande fot för tillfället. Som tur var minskade väl regnet en smula, så de inte blev genomblöta.

För övrigt är det frid och fröjd, och livet leker.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 25 oktober 2009 21:10

I morse vaknade vi upp till ett väldigt gråmulet väder. Regnet har hängt i luften hela dagen, förutom när det regnat, då föll det ner. Men på förmiddagen var det mest uppehåll. Hustrun har gjort riktigt fint i rabatterna, samt i dag har hon städat hela huset så det är fint till nästa gång vi kommer ut. Vi har tagit in resterande trädgårdsmöbler och Frans och Elvira har fått komma in under tak.

Vi har även hjälpts åt att baxa in den förbenade kaminen i bastun. Och upptäckte att den förmodligen är för stor. Den tar ju för fasen upp nästan hela rummet. Får nog tyvärr inte plats med några lavar. Tyckte när jag reglat upp för väggarna att bastun skulle bli ganska stor, men när jag nu har panelat alla väggar så är det tvärt om. Ska nog införa en ny form av bastubad.

En såkallad ”ståbastu”. Eller så får man kasta ut kaminen och bara bygga en massa lavar och fylla hela bastun med folk, så man får upp värmen.


Nr: 14 ur min diktsamling.


Bastu på landet hembyggd och fin

Rummet blev litet får ej plats med kamin

Huttrande sitter kvinna och man

Tätt tätt tillsammans för att värma varann.


Lite bilder från dagen.


  

 Regn och blåst, men det har ju sin tjusning det också.

 

  

Det var mörkt ute hela dagen, då kan ni tänka er hur det var inne.

 

  

Snygga rabatter överallt.

 

  

Sista bordet avtorkat och inburet.

 

  

Sockel och kamin på plats, men vet inte ännu hur den ska stå.

 

  

Tar minst plats på den ledden, men blir snyggare om den står snett

in i hörnet och röret får bättre plats.

 

  

Blir som sagt inte mycket plats över till lavar.

 

God natt och sov gott.

Av Janne - 24 oktober 2009 19:34

Lördag på landet svettig och dan,

Nu är det kväller har jobbat som fan.

Hustrun i trädgårn sen i vårt kök

Nu så serveras ett underbart käk.

Sedan till bingen snusa och sov

Snart är det måndag då upphör vårt lov.


Ja så ungefär är våra helger här ute. Jag har monterat bastudörren och panelat nästan klart. Ska tillverka en ventil i morgon innan jag fortsätter. Var upp till sågen på förmiddagen och köpte några lättbetongblock som kaminen skall stå på. Hustrun har rensat i alla rabatter. Det blev sex kärror. Sedan har hon krattat ihop alla nedfallna äpplen från vildapeln och kastat dem. Dagarna går rätt fort när man har roligt, som det heter. Nu har vi ätit en god middag och jag ska gå ner och ta mej en dusch. Sedan kanske det blir lite tv-tittande.

Lite bilder från dagens övningar.


  

Denna ställning har hustrun haft större delen av dagen. Är det konstigt

om hon har ont i ryggen.

 

  

En av kärrorna som ska tömmas.

 

  

Grått och mulet har det varit. Lampan släcktes inte förrän vid tolv tiden

 

  

Några äpplen som fallit ner från vildapeln.

 

  

Men många äpplen finns kvar.

 

  

Bastudörren är monterad.

 

  

Återstår att renskära mattan och att sala in karmen.

 

God natt, och sov gott.

 


Av Janne - 23 oktober 2009 22:33

Har kommit fram till landet. Åt en enkel middag bestående av gulaschsoppa ajoli och mini baguette med vitlöks ost. Till detta serverades ett gott rödvin. Har sedan suttit och glott på dumburken en stund.

                      

Mobilen är fortfarande död. Har nu tagit Hustruns gamla mobil med ett nummer som börjar på 070- 745 xx xx. Vårt gamla nummer alltså. Anledningen till att min mobil inte fungerar är troligen att jag ringt för mycket på den.

Blev varnad för ett år sedan och erbjöd mej att betala räkningen själv, men det var tydligen så krångligt att det inte skulle fungera. Nu har min chef alltså klippt abonnemanget. Tycker att han borde gett mej en liten vink först t.ex ett sms eller liknande. Eller bara stängt ner för utgående samtal. Men så är inte fallet. Tror man att man är gud, så kan man tydligen göra vad man vill.

God natt och sov gott. Det tänker jag göra.

Av Janne - 23 oktober 2009 12:58

I dag har jag inte någon täckning. Antingen är det fel på min mobil eller på telenätet. Skit samma det går inte att ringa eller att ta emot samtal. Det känns lite avigt. Snacka om beroende. Hur klarade man sej förr egentligen. Det är väl ett skapat beroende, som det heter. Ändå är det väl inte så många år sedan som det blev allmänt med mobiler. Kommer ihåg den första vi köpte anno 1991. En ”Ericsson hot line”. Stor som en verktygslåda. Abonnemanget hette "NMT röd", och kostade 13 kr./ min. Det var tider det. Men bra täckning hade den, både i skärgården och i de Värmländska skogarna. Nu för tiden blir det störningar bara man står under ett paraply, tycker jag.

Men jag bryr mej inte så mycket, är det fel på min mobil får man väl en ny antar jag. Och så är det ju fredag och landet som gäller.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 22 oktober 2009 20:55

Det är just var det är i trafiken de här dagarna. I går var jag in till stan för att träffa och äta middag med Hustrun, Lena och Perra. Det var mycket trevligt. Men att sitta i bilkö är inte trevligt. Mellan Sörentorp och Haga Norra tog det ca: 35 min. Brukar ta ca: 3-4 minuter.

I dag skulle jag åka över och hälsa på Svärfar och samma sträcka tog 1 timma och 10 minuter. Sammanlagt tog resan nästan 2 tim. från Väsby till Hammarbyhöjden, hem var det lite trafik så det tog bara 25 min. Det är ju jävligt schangtilt att ta hit en massa EU folk, stänga av motorvägen och sedan erbjuda dem eskort från Arlanda till stan. Precis som det inte var nog med trafikstörningar ändå. Nä, bunta ihop dem och pollettera dem på  Arlandabanan så blir det både billigare och trafiken skulle flyta bättre.

God natt och sov gott.

Av Janne - 22 oktober 2009 12:51

I går kväll när vi hade gått och lagt oss, låg Hustrun och läste som brukligt. Hunden låg mellan oss och snarkade som vanligt och jag hade vänt mej om för att inte bli störd av ljuset från sänglampan. Men vad hör jag då? Jo ljudet från en mygga. Finns det något mer enerverande än detta ljud. Fick inte ett enda myggbett i somras, men i förrgår natt fick jag ett i nacken som kliade rent bedrövligt. Och i går natt fick jag ett under käken, samt ett på armen. Med samma bedrövliga klåda. Men det måste väl vara något fel, det är ju slutet på oktober.


Det slutade med att man ville dräpa de små liven. Så det var bara att ligga vaken och spana. Det värsta är ju att man hör dem men inte kan se vart de är, förrän de sveper förbi framför nosen på en. Efter en lång stund kunde Hustrun lokalisera två stycken som satt på väggen. Och det var inte några små knott kan jag säga.

De var nämligen stora som S:T Bernadshundar.  Hustrun sträckte över en tjock och kraftig veckotidning som jag rullade ihop till ett bastant slagträ, och drämde till dem rakt över ryggen. De stöp som furor båda två, så det dunsade i golvet. Kände mej ganska nöjd när jag kröp ner i sängen igen för att försöka sova. Tyckte faktiskt att jag hörde en till, men somnade av ren utmattning. Jag hade inte några nya bett i morse när jag vaknade. Kan kanske bero på att jag baxade upp de två ihjälslagna myggorna på var sin sängstolpe som ett varnande exempel till de efterkommande blodsugarna.

Ha de, vi hörs.

Av Janne - 20 oktober 2009 18:33

I dag har jag varit runt och kollat lite på ”masterboard” eller ”minerit skivor”.

Dessa ska man sätta upp på väggen bakom bastukaminen som en värmesköld mot värmen från kaminen. Det visade sej att K-rauta var biligast, med sina 432 kr./ skivan. Beijer var klart dyrast med över 800 kr / skivan. Lite mycket skillnad för samma produkt tycker jag.

Det blir alltså K-rauta som jag gör affär med. Det ska sitta dubbla skivor med luftspalt mellan, för att det inte ska bli för varmt mot väggen och börja brinna. Visserligen har jag ju köpt brandsläckare till bastun också, men den kan ju få stå där den står tycker jag.


För övrigt har det varit en jämra grå dag. Hygglig värme på ca: 7 grader, men grått grått grått.

Är konstant trött nu för tiden. Tycker att vi lägger oss i skaplig tid, men det tycks inte spela någon roll. I morgon blir det en liten ljusning i alla fall. Då ska vi ut och äta middag med herr och fru Ek. Tycker det ska bli riktigt trevligt. Undrar bara hur många timmar det tar in till stan. Det är ju något EU- skit i stan, så de har varnat för köer i trafiken på radion.


Nu ska här fixas middag tills Hustrun kommer hem från gympan. Blir en av mina specialare. Köttfärssås och spagetti. Mesigt tycker hustrun, gott tycker barnbarnen och jag.

God natt, och sov gott.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards